Jonas Gahr Støre sier han har mottatt budskapet om tidligere biskop Rosemarie Køhns død med sorg. Bildet er fra 1993, året hun ble ordinert til biskop.

Rosemarie Köhn får begravelse på statens regning

Biskop Rosemarie Köhn hedres med begravelse på statens bekostning.

Publisert


Begravelse på statens bekostning er en utmerkelse som tildeles av regjeringen, ogP Köhns etterlatte har takket ja til dette.

Om lag 100 personer har blitt begravet på statens bekostning siden ordningen ble innført i 1881.

– Vi vil huske henne for hennes viktige kamp for en mer åpen kirke og et mer tolerant og likestilt samfunn. Som Norges og Nordens første kvinnelige biskop banet hun vei for likestilling og særlig for kirkens forhold til homofile. Vi er mange som i dag er takknemlige for den livslange innsatsen hun la ned for en rausere kirke, sier statsminister Jonas Gahr Støre i en pressemelding.

Statsminister Jonas Gahr Støre er takknemlig for innsatsen Rosemarie Köhn la ned for en rausere kirke.

Rosemarie Köhn var Norges første kvinnelige biskop og døde natt til søndag, 83 år gammel.

– Vi har i dag mottatt budskapet om hennes død med sorg. Hun er en biskop som etterlater seg spor, både hos enkeltmennesker og i samfunnet. Vi vil huske henne for hennes viktige kamp for en mer åpen kirke og et mer tolerant og likestilt samfunn, sier Støre til NTB.

Köhn ble ordinert til biskop i Hamar bispedømme i 1993. Hun hadde embetet fram til hun måtte gå av med pensjon i 2006.

– Som Norges og Nordens første kvinnelige biskop banet hun vei for likestilling og særlig for kirkens forhold til homofile. Vi er mange som i dag er takknemlige for den livslange innsatsen hun la ned for en rausere kirke, sier Støre.


Powered by Labrador CMS