Thomas Holmen Olsen smilte om kapp med sola under Hvalermila, vel vitende om at arrangement utenfor de tetteste sommermånedene på Hvaler er kjempeviktig. Kommunen jobber nå med et prosjekt som de kaller Hvaler hele året.
Thomas Holmen Olsen smilte om kapp med sola under Hvalermila, vel vitende om at arrangement utenfor de tetteste sommermånedene på Hvaler er kjempeviktig. Kommunen jobber nå med et prosjekt som de kaller Hvaler hele året.

Kommunen er tilfreds med at Hvalermila har funnet sin form i skuldersesongen

Hvalermila har funnet sin løype og form. – Det er viktig å fylle skuldersesongene her på Hvaler. Hvalermila er med på å oppfylle kommunens ønske om akkurat det, sier Thomas Holmen Olsen.

Publisert

Kultursjefen i Hvaler kommune står i målområdet og ser seg fornøyd rundt. Hvalermila ble akkurat den løpefesten han hadde håpet på.

Ikke bare smilte sola, men varslene fra regjeringen om full åpning av landet etter halvannet år med nedstengning og korona-tiltak, gjorde at smilene satt løst i skogsterrenget rundt rådhuset på Skjærhalden denne dagen.

De viktige skuldersesongene

Thomas Holmen Olsen opplyser at kommunen lenge har hatt et ønske om å fylle kalenderen med arrangement og ting som skjer utenom akkurat de tette sommermånedene.

- Hvaler kommune jobber nå med et prosjekt som vi har kalt Hvaler hele året. Denne helgen skjer det mye her, og vi er kjempefornøyde med det. Det er Hvalermila, båtmesse på torget, og salg av eplesaft fra en eplepresse på torget. Akkurat slik vi ønsker det, sier Thomas Holmen Olsen.

Billig løsning med denne formen

Han er veldig fornøyd med at arrangøren, Hvaler IL, har valgt å lage et rent terrengløp av Hvalermila.

- Det var gøy med Hvaler triatlon den gang det ble arrangert, men logistikken rundt konkurransen var krevende, og veldig dyr. Arrangøren måtte leie inn politi og vakter. Veier måtte stenges, og det hele ble veldig krevende. For vi har ikke for mange veier å ta av her på Kirkøy, påpeker Thomas.

Med Hvalermila i denne formen, trenger ikke arrangøren å stenge en eneste vei.

- Og heller ikke leie inn politi og vakthold, sier Thomas, og understreker at løypa dessuten er utrolig vakker.

Løypetraseen er fra Hvaler Rådhus, via Storesand, Sandbakken, Rødshue og tilbake til rådhuset. En trasé som fikk mye skryt av deltakerne i målområdet etter løpet.

Femkilometeren gikk via Storesand, Ørekroken, Sandbakken og tilbake til målgang ved rådhuset.

Powered by Labrador CMS