Ingar Sundholm er leder av Hvaler FrP, og forfatter av denne artikkelen.

- Makttrekløveret på Hvaler, Ap, Sp og SV, i en desperat kamp for å beholde makta, men denne gangen er det virkelig "vanlig folks tur"

Dette er en kronikk av Ingar Sundholm, leder i Hvaler FrP. Den gir uttrykk for skribentens mening.

Det er tydelig at det er Hvaler FrP som har satt dagsorden før og under valgkampen på Hvaler når det gjelder synlighet i media, stand-aktivitet, medlemsrekruttering, kampen for Hvalers viktigste næring (fiskerne), og kampen for innbyggernes personlige økonomi (eiendomsskatt og kommunale avgifter), samt eldreomsorg og tilbakeføring av arvesølvet (tilbakeføring av eierskap av havnene fra Borg havn).

Hvaler FrP har i realiteten vært den eneste reelle opposisjonen til dagens flertall de siste fire årene i kommunestyret. Vår uredde kamp for å få orden på kommunens økonomi, hvor vi har avdekket feil i kommuneregnskapene, påpekt kreativ regnskapsførsel, påpekt at rentekostnaden ville øke utover det som både rådmann og flertallet brukte som grunnlag i budsjettene, og brudd i kommuneloven, som vi fikk medhold for hos Statsforvalteren.

Alle disse sakene har ikke gjort oss populære hos posisjonen, men velgerne har lagt merke til oss.

Vi var det eneste partiet som i første høringsinstans sa klart nei til vindmølleanlegget "Vidar", utenfor vår nasjonalpark.

Vi var lenge det eneste partiet som sa klart ifra at muddermassene til Borg-havns mudring må på land, før etter hvert Mona Vauger snudde, og fikk med seg de andre partiene på Hvaler. Noe vi selvfølgelig er takknemlig for, men som ordføreren prøver å ta æren for, etter at hun to uker tidligere forsvarte dumping av mudderet i Hvaler skjærgården. Debatt, Mudring | Mudringen er viktig for både Fredrikstad, Hvaler og Sarpsborg (f-b.no)

Posisjonen hadde forventet en stor nedgang for FrP i det første valget uten Eivind Borge på laget. FrPs tidligere høye popularitet ble kalt Eivind-effekten, som mange trodde ville forsvinne etter hans uttreden.

Derimot så har vi de siste årene vært mer synlig i media, fått en fantastisk medlemstilvekst, og nå sist fått en veldig god Hvaler-partimåling i ryggen, hvor vi går opp fra fire til fem representanter i kommunestyret.

Etter en nylig samtale før partimålingen med en lokalt profilert Ap-kandidat, så påstod vedkommende at vi ville være heldige om vi fikk tre representanter. Vedkommende ville vedde penger på det. Jeg aksepterte veddemålet, så nå forventer jeg å bli 10 kroner rikere.

Vi stopper ikke her; vi er i siget, Hvaler-folket ser at vi jobber for dem. De ser at vi har en svært kompetent ordførerkandidat i Cathrine Linnes.

Jeg har tro på at vi kan oppnå rent flertall sammen med Høyre, og da skal vi få til endringer sammen.

Vi skal få orden på kommuneøkonomien, vi skal få økt skatteinngangen ved å redusere formueskatten. Vi skal redusere eiendomsskatten årlig, for på sikt å fjerne den.

Hvaler skal bli en attraktiv kommune å bo i for alle Hvalers innbyggere. Vi er ikke i tvil om at også opposisjonen ønsker dette, men de har ikke rett verktøy i verktøykassen.

Vi ser nå at posisjonen begynner å bli desperate. De har sluttet å snakke om egen politikk, og skriver kun om FrPs politikk, både på Facebook og som leserbrev i Fredrikstad Blad og Hvaler Budstikke.

Jeg er glad for at FrP har satt dagsorden, og jeg forstår at de rødgrønne synes det er vanskelig å prate om hva de vil utrette for Hvaler, av mangel av egne saker. Så da er det kanskje lettere å kritisere FrP, og våre standpunkter.

Burde vel kanskje heller være takknemlig for det, men da må dere rødgrønne i det minste forholde dere til det FrP har sagt, skrevet og programfestet, og ikke komme med direkte løgn om Hvaler FrPs politikk.

Jeg tror velgerne gjennomskuer dere.

Godt valg, og husk å benytt stemmeretten både ved fylkestingsvalget og kommunevalget.

Ingar Sundholm

Leder Hvaler FrP og 7.kandidat til fylkestingsvalget for Østfold FrP

Powered by Labrador CMS