Julen er vanskelig for mange som sliter økonomisk. Nå vil regjeringen hjelpe.
Julen er vanskelig for mange som sliter økonomisk. Nå vil regjeringen hjelpe.

Flere organisasjoner får ekstra millionstøtte før jul

Ni organisasjoner som hjelper folk i en vanskelig situasjon, får til sammen 20 millioner kroner av regjeringen før jul.

Publisert

Disse får penger


  • Matsentralen – 5 millioner kroner
  • Den norske kirke – 4 millioner kroner
  • Frelsesarmeen – 2 millioner
  • Blå Kors – 2 millioner
  • Røde Kors – 2 millioner
  • Kirkens Bymisjon – 2 millioner
  • Samarbeidsrådet for tro- og livssynssamfunn – 1,75 millioner
  • Muslimsk Dialognettverk – 0,75 millioner
  • Norges Kristne Råd – 0,5 millioner

Frivillige organisasjoner som arrangerer alternative julefeiringer, sosiale aktiviteter, eller gir julehjelp i form av matkasser og gaver til sårbare grupper, får nå 20 millioner kroner av regjeringen, skriver TV 2.

– Med disse pengene kan organisasjonene nå ut til flere som ønsker hjelp, sier arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap).

Hun sier de er bekymret for hvordan de økte prisene påvirker hverdagen til de som allerede har minst.

Barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) sier til NTB at de vet at det er mange som gruer seg til julehøytiden, og synes det er vanskelig.

– Tros- og livssynssamfunn gjør også en viktig jobb med å inkludere folk rundt julehøytiden. Disse vil kunne bruke pengene til arrangementer, utdeling av matposer og julegaver til barn, sier Toppe.

Vanskeligstilte grupper

– Målgruppen for den ekstra støtten er vanskeligstilte grupper, men det er en forventning om at hoveddelen av midlene går til tiltak rettet mot barnefamilier eller barn og unge, sier Toppe i en pressemelding.


Starter arbeidet mandag

Kirkerådsdirektør i Den norske kirke, Ingrid Vad Nilsen, sier til NTB at det er gledelig at regjeringen verdsetter trossamfunnenes arbeid for mennesker i vanskelige situasjoner – og at kirken har mye å bidra med i en ekstraordinær situasjon.

– Matkøene vokser i takt med matprisene. På mandag starter vi arbeidet med å omsette de fire millionene Den norske kirke får til tiltak som vil hjelpe voksne og barn inn mot julehøytiden.

– I tillegg til denne ekstra drahjelpen fra regjeringen, vil jeg oppfordre alle kommuner om å ha dialog med kirken lokalt om hvordan vi best kan bidra for folk som har det vanskelig, sier Nilsen.

Powered by Labrador CMS