Skal det være en kakebit og kopp kaffe mens du handler? 'Butikkmedarbeider' Johannes Lande er svært så på tilbudssiden når han og kompisene Aron Folestad og Gabriel Nilsen (i bakgrunnen) skal sørge for omsetning i egen bruktbutikk.
Skal det være en kakebit og kopp kaffe mens du handler? "Butikkmedarbeider" Johannes Lande er svært så på tilbudssiden når han og kompisene Aron Folestad og Gabriel Nilsen (i bakgrunnen) skal sørge for omsetning i egen bruktbutikk.

Startet bruktbutkk: - Her kan det lønne seg å ta en tur innom for en god handel

Skoleoppgaven Elevbedrift har endt med bruktbutikken Vanilla på Floren. Nå renner det inn med vintage-bidrag for guttegjengen i 9. klasse ved Hvaler barne- og ungdomsskole.

Publisert
Vanilla-gutta driver bruktbutikk gjennom hele påsken. Fra venstre: Aron Folkestad, Henrik Kingsrød, Gabriel Nilsen, Håvard Henden og Johannes Lande
Vanilla-gutta driver bruktbutikk gjennom hele påsken. Fra venstre: Aron Folkestad, Henrik Kingsrød, Gabriel Nilsen, Håvard Henden og Johannes Lande

Elevbedriften Vanilla Bruktbutikk har stor suksess. Både giver- og kjøpeviljen på Hvaler er stor. Lageret er fullt, butikken det samme, og omsetningen går så det suser.

Vi møter 9. klassingene Aron Folkestad, Gabriel Nilsen og Johannes Lande i full sving med å ta imot et servise og andre bruktgjenstander i butikken på Floren skole. Her har gjengen, som også består av Henrik Kingsrød og Håvard Henden, fått tillatelse av Hvaler kommune til å ha elevbedriften gjennom to helger før påske, gjennom hele påsken, samt en avsluttende helg etter påske.

- De har vært kjempeflinke, og virkelig stått på med dette prosjektet, forteller Rebekka Magnus, lærer og forelder.

Gabriel Nilsen og Aton Folkestad har akkurat fått inn et servise som de plasserer i hyllene.
Gabriel Nilsen og Aton Folkestad har akkurat fått inn et servise som de plasserer i hyllene.

Som nevnt er elevbedriften et skoleprosjekt. Pengene skal samles inn til tur for ungdomsskolens avgangselever neste skoleår, altså 10. klassetur.

- Vi har ordnet det meste selv, men har også fått hjelp av våre foreldre - pluss noen andre. Men ideen om å lage en bruktbutikk fikk vi selv. Og det er kjempegøy, sier Aron Folkestad.

Han opplyser at navnet Vanilla kom fordi gutta synes vaniljeis er godt - rett og slett. Vanilla var det perfekte navnet.

Og bidragene renner inn. Johannes Lande forteller at Hvaler-folk har stor giverglede.

- Ja, virkelig. Her kommer det folk hele tiden med ting vi kan prise og selge selv. Vi får inn bilder, servicer, glass, interiør og møbler, samt klær. Lageret er nå fullt. Så får vi se på trafikken gjennom påsken. Men vi håper på godt besøk, sier Johannes.

Her får du kjøpt alt mulig, forsikrer Johannes Lande.
Her får du kjøpt alt mulig, forsikrer Johannes Lande.

Prisene finner gutta selv - gjerne gjennom å google ting de får inn, eller på finn.no.

- Så prissetter vi det selv. Finner en fornuftig pris på tingene vi har for salg, sier Johannes.

Vanilla Bruktbutikk skal ha åpent hver dag gjennom hele påsken, bortsett fra 2. påskedag.

- Da blir det en opptelling. Vi skal ha åpent én helg etter påske, også, men det vi ikke får solgt gir vi videre til de som bosetter flyktninger her på Hvaler, forteller Johannes.

Gutta har laget et trivelig lokale, med hyller, møbler og disk. Betaling skjer via Vipps. Kundene får også tilbud om å kjøpe kaker og kaffe. Hjemmebakte, deilige kaker frister ved siden av Vipps-nummeret.

- Foreldrene våre baker kaker og koker kaffe. Dermed blir det noen ekstra kroner i kassa, opplyser de tre driftige karene som har dagens "vakt".

Handelen foregår stort sett over disk, med fysisk fremmøte i butikken. Noen ringer også, for å reservere ting de ønsker å kjøpe.

- Vi kan holde av ting, men da krever vi at de må komme og hente det innen kort tid - helst innen en halvtime. Vi kan dessverre ikke holde av ting i dagevis. Vi skal kun holde åpent gjennom påsken, pluss en helg til, og da ønsker vi å få produktene ut så raskt som mulig, sier Johannes Lande.

Powered by Labrador CMS