"Hos Martin" på Edholmen vinterstenger dørene etter en eventyrlig sesong

Martin Christensen våkner med et smil hver dag. - Sesongen har vært formidabel, sier han.
Martin Christensen våkner med et smil hver dag. - Sesongen har vært formidabel, sier han.

Martins Edholmen-suksess: - Jeg våkner med et smil om munnen hver eneste dag

Søndag avsluttet Martin Christensen sesongen på "Hos Martin" på Edholmen etter en eventyrlig sensommer og høst. – Jeg våkner hver eneste dag med et smil om munnen, sier hovedpersonen selv.

Publisert Sist oppdatert

Det tok tre uker fra danske Martin Christensen var på befaring, til han åpnet «Hos Martin» på Edholmen, nærmere bestemt 16. juli. Siden da har det gått i ett. Tilstrømmingen av kunder har vært eventyrlig, som Martin Christensen selv beskriver det.

Søndag kveld stengte han dørene på Edholmen for å konsentrere seg om de to restaurantene han har i Fredrikstad, samt forberede neste sesong på Edholmen.

- Vi åpner dørene her på Edholmen igjen i påsken neste år. Spør meg ikke om datoen, jeg bare vet at vi åpner til påske. Her må vi holde vinterstengt, fordi bygget ikke er vinterisolert, sier Martin fornøyd.

Ble forelsket

Martin hadde egentlig besluttet ikke å drive med mer enn de to restaurantene han har i Fredrikstad. Besøket på Edholmen endret på det.

- Vi er en liten familiebedrift, og hadde bestemt oss for at to restauranter, en nokså nyåpnet på Kongsten, var nok for oss. I tillegg var det pandemi, som gjorde ting litt usikkert. Men allerede på vei hjem fra befaringen på Edholmen begynte vi planleggingen av driften her ute. Vi ble rett og slett forelsket i denne plassen, sier Martin, og smiler.

Enorm interesse

Han har ikke angret ett sekund.

- Det tok fullstendig av med en gang, og de fire første ukene var vi fullbooket hver dag. I tillegg hadde vi 150-200 drop-ins på uteserveringen hver dag. Folk stod i kø. De tankene du ser her er øltanker, som hver tar tusen liter. Den første gikk tom etter tre dager. Vi fikk bakoversveis av folks interesse og oppslutning, sier Martin, og klapper fornøyd på den ene blankpussede øltanken.

Martin Christensen opplyser at den ene tusenliterstanken med øl gikk tom etter tre dagers drift i juli. – Det tok helt av, sier han.
Martin Christensen opplyser at den ene tusenliterstanken med øl gikk tom etter tre dagers drift i juli. – Det tok helt av, sier han.

Bror på evighetskontrakt

Han visste at Edholmen lå fint til med tanke på båtfolket, men at parkeringsplassen skulle være full hver eneste dag i høysesongen, hadde han ingen anelser om.

Så bra har det gått, at Martin sendte bud på sin bror, Christian.

- Christian har flyttet fra Danmark og opp hit, og jeg skal sørge for at han blir. Han får evighetskontrakt, sier Martin muntert, og opplyser at familien kommer fra Esbjerg på Jyllands vestkyst.

Broren Christian Christensen kom fra Danmark for å bidra til driften av Martins restauranter. Ifølge Martin er han nå på evighetskontrakt.
Broren Christian Christensen kom fra Danmark for å bidra til driften av Martins restauranter. Ifølge Martin er han nå på evighetskontrakt.

Utdannet i Skagen

Martin forteller at broren har stor erfaring fra kokkefaget.

- Han er utdannet hos Michel Michaud i Skagen, som er en av de største kokkene vi har hatt i dansk mathistorie. Christian har enorm kompetanse, og passer veldig godt inn i Skagen-opplegget som vi har her, sier Martin.

Dansk husmannskost og Skagen-meny

Menyen på Edholmen består av en blanding av Skagen-meny, og god dansk husmannskost. Helt ideelt, og noe kundene har vist stor interesse for.

- Dansk husmannskost er enkel, og noe alle kan forhold seg til. Det er heller ikke så stor forskjell på dansk og norsk husmannskost. Når vi tenker på dansk husmannskost, tenker vi på de gode smakene, og alt det håndverket som tilføres maten. I stedet for å kjøpe roastbiffen ferdig, steker vi og skjærer den selv. Alt blir gjort fra «bunnen». Folk elsker det, sier Martin.

Avslutning med smell

Søndag avsluttet han sesongen på Edholmen med lukket selskap, og med fire innleide Michelin-kokker fra Danmark som servet gjester som hadde kjøpt 14 retters middag med full vinpakke. Martins bror Christian supplerte de fire danske elitekokkene.

- Vi avslutter med et smell. Når dørene nå lukkes skal vi har fokus på julebordsesongen og de to restaurantene i Fredrikstad. Her blir det pause frem til påske neste år, sier Martin.

- Han har hatt 15 årsverk i drift på Edholmen i sommer. 70 prosent er deltidsstillinger. I tillegg har Martin jobbet mye på Edholmen selv. Omsetningen har ikke Martin oversikt over ennå.

- Vi gleder oss allerede til neste sesong her på Edholmen, sier Martin Christensen fornøyd.

Nå lukker Martin Christensen dørene etter en eventyrlig sensommer og høst
Nå lukker Martin Christensen dørene etter en eventyrlig sensommer og høst
Powered by Labrador CMS