Færre innlagt med covid-19 og influensa

Både antall innlagte med covid-19 og influensa har gått ned etter nyttår. FHI sier det kan bli en ny topp på senvinteren.

Publisert

– Vinterens bølge av covid-19 er på retur. Sykehusene og kommunene må fremdeles være forberedt på luftveisinfeksjoner og innleggelser med luftveisinfeksjoner i tiden fremover, skriver Folkehelseinstituttet (FHI) i sin ukesrapport.

Antallet nye innleggelser med laboratoriebekreftet covid-19 gikk ned i løpet av de siste to ukene. I løpet av årets første uke ble 350 personer innlagt, ned fra 596 i siste uke i fjor.

I uke én er det foreløpig registrert 39 koronarelaterte dødsfall, tall som ventes å bli oppjustert.

Det er i størst grad personer over 75 år som blir innlagt og dør med covid, ifølge FHI. Og andelen er høyere blant personer som ikke har tatt koronavaksinen.

Omikronvarianten kalt BA. 2.86 har økt raskt den siste tiden. Den har på kort tid blitt dominant i Norge og utgjør nå rundt 90 prosent av undersøkte virus.

Etter stigende influensaaktivitet i jula har det gått noe ned etter nyttår. Denne nedgangen er ventet, understreker FHI. Antall innleggelser har gått ned fra 393 i uke 52 til 224 i uke 1.

– Den videre utviklingen er usikker. Vi kan ikke se bort fra en ny tilvekst senere i januar og ny topp på senvinteren, skriver FHI.

Powered by Labrador CMS