Erling Braut Haalands karriere fortsetter i Manchester City.
Erling Braut Haalands karriere fortsetter i Manchester City.

Haaland går i pappas fotspor: Fortsetter karrieren i Manchester City

Erling Braut Haaland er klar for Manchester City og planlegger sin avskjedskamp for Borussia Dortmund. Nyheten spredte seg til hele verden på få minutter.

Publisert

– Manchester City kan bekrefte at vi er blitt enige med Borussia Dortmund om overgang for spissen Erling Haaland til vår klubb fra 1. juli 2022. Overgangen er fortsatt avhengig av at vi blir enig med spilleren om betingelsene, står det i en Twitter-melding.

Et par timer tidligere satt City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse.

– Alle kjenner situasjonen. Jeg liker ikke å snakke om framtiden og neste sesong. Jeg bør si noe, men Dortmund og City har sagt at jeg ikke får love til å si noe før alt er klart, sa Guardiola.

Litt senere kom bekreftelsen. «Ringen er sluttet», skrev tyske Kicker. Erling Braut Haaland ble født i Leeds sommeren 2000, da faren Alfie spilte for den lokale klubben. Samme år signerte Alfie for Manchester City. Nå skal også Erling spille for de lyseblå.

Spekulasjoner

Også Borussia Dortmund meldte om overgangen på sine nettsider tirsdag ettermiddag. Haaland spiller lørdag sannsynligvis sin siste kamp for den tyske klubben mot Hertha Berlin.

Med tirsdagens bekreftelse kan spekulasjonene rundt 21-åringen legges ned i denne omgang. Disse har gått i fotballverden helt siden det ble meldt at angriperen kunne hentes for en «billig» penge.

Haaland hadde en klausul i sin kontrakt med Dortmund. Den gjorde at han kunne forlate klubben for rundt 750 millioner kroner i overgangssum etter denne sesongen. Nordmannens avtale med den tyske klubben hadde varighet til sommeren 2024.

Haalands antatte markedsverdi er cirka 1,5 milliarder kroner, ifølge Transfermarkt.

Scoringsmaskin

Agent Mino Raiola var sentral i nordmannens avtaler både med Salzburg, Borussia Dortmund og Manchester City, men han fikk ikke se sin klient i City-drakt. Raiola ble meldt død av familien 30. april, to dager etter at TV-selskaper og anerkjente nettsteder publiserte at han hadde gått bort.

Haaland har 85 mål på 88 kamper for Borussia Dortmund før siste seriekamp hjemme mot Hertha Berlin lørdag.

Haaland første mulige opptreden i City-drakt er en treningskamp i Houston (Texas) 21. juli. Da venter et oppgjør mot Club América fra Mexico.

Dortmund hentet spissen fra østerrikske Salzburg i romjula 2019. Prisen skal ha vært cirka 200 millioner kroner.

I City er det ventet at Haaland blir klubbens best betalte spiller.

Powered by Labrador CMS