Annonse
Augusts matblogg:

Pasta med kjøttboller
Den italiensk-amerikanske-retten som alle bortsett fra italienere elsker. Historien forteller at det var italienske innvandrere i Amerika som "fant opp" denne retten da de fikk tilgang på mer kjøtt. Av en eller annen grunn så vil ikke Italia godkjenne spagetti og kjøttboller som en del av det italienske kjøkkenet.
Annonse
De italienske kokkene kaller dette: "ikke-italiensk" eller "tulle-italiensk". De mener tydeligvis at kjøttbollene er for store.
Annonse
Vi er enige. Ikke med Italia, men med deg som synes at denne informasjonen var unyttig.
Tips:
Lag gratinerte kjøttboller i tomatsaus!
Annonse
Bland sammen tomatsausen og kjøttbollene i en ildfast form. Kjøttbollene trenger ikke å være gjennomstekte, men de må brunes i stekepanna.
Dryss over ost og stek på 225 grader midt i ovnen med over- og undervarme i 15 min. Buon appetito !!!
Antall porsjoner: 4 Tid: 50 min
Slik gjør du det:
- Grovhakk løken og stek den i smør på medium-høy varme til den blir blank og litt gyllen.
- Bland alle ingrediensene til sausen sammen med løken, og la det putre i ca. 15 min.
- Finhakk hvitløk, riv parmesan, knus knekkebrødet og bland sammen alle kjøttbolle-ingrediensene i en bolle.
- Form kjøttdeigen til små kjøttboller og stek de gyldne og flotte på medium-høy varme. PS. Husk å koke spagetti og spar minst 1 dl av pastavannet!
- Ha de ferdigstekte kjøttbollene over i tomatsausen sammen med 1 dl pastavann og bland godt sammen. Bland inn 25 g meierismør i spagettien og server med kjøttboller og tomatsaus.