Hvalerhallen

Denne friske gjengen har det gøy sammen to ganger i uka på Spinnvill-treningene i Hvalerhallen.

Spinnvill trening bygger form og mental helse

Smil, latter og gode samtaler kombineres med gå-, jogg-, styrke- og balansetrening. Spinnvill er både trim, sosialt samvær og massevis av mental helse.

Publisert Sist oppdatert

- Her har vi de gøy, altså!

Ordene kommer spontant fra Bjørg Eilertsen fra Kirkøy. Den spreke 76-åringen stråler når hun møter likesinnede til Spinnvill-trening i Hvalerhallen.

- Og jeg kommer rett fra dansetrening, skjønner du. Jeg er veldig glad i å danse, men jeg må hit også, for det her er så bra for meg, sier Bjørg.

Trening for kropp og hode

Hun kan ikke få fullrost trener Ronny Ramberg, som to ganger i uka samler de godt voksne til Spinnvill-trening i Hvalerhallen.

- Han er helt fantastisk med oss. Og så flink som han er, roser Bjørg.

Trening er viktig for henne. Både fysisk og mentalt.

- Jeg gjør jo alt dette for kroppens helse, men det ligger jo også veldig mye mental helse i dette med trening og fellesskap. Vi har det jo så sosialt, og det å komme seg ut og møte andre er veldig viktig. Ellers blir man jo bare sittende og se på TV, sier Bjørg.

Trening er medisin for både kropp og hode, mener Bjørg Eilertsen fra Kirkøy

Trening er ferskvare

Arne Magnussen kunne ikke vært mer enig med Bjørg. Arne har vært med på disse treningene i sju år. Under pandemien fikk han et bevis på hvor viktig disse treningene er.

- Jeg var med en stund, men etter et halvt år sluttet jeg å gå hit på grunn av pandemien. Da merket jeg raskt at noe manglet. Trening er jo ferskvare, sier Arne, og blunker.

Men Arne holder seg jevnlig i aktivitet, for utenom Spinnvill-treningene, holder han det gående.

- Jeg har hund, og vi er på tur hver eneste dag. Og for tre dager siden fikk jeg meg sånn smart-klokke. Den teller skrittene mine. Første dag rundet jeg 10.000 skritt. De to siste dagene har jeg rundet 12.000, sier Arne.

Arne Magnussen sluttet med trening under pandemien. Da merket han raskt at noe manglet i livet hans. Nå er han tilbake for fullt.

Savnet treningene og fellesskapet

Wenche Edén er overlykkelig for at pandemien er på retur, og at hun nå kan få møte sine venner og bekjente på Spinnvill.

- Jeg er så glad for at vi er i gang igjen, at jeg kan ikke få sagt det. Jeg savnet det veldig, selv om jeg har gått mye turer i denne perioden. Turene er også veldig sosiale og fine, sier Wenche.

Wenche Edén fra Asmaløy er sjeleglad for å være tilbake på Spinnvill-treningene.

Ville engasjere seg i lokalsamfunnet

Ronny Ramberg tok over ansvaret for treningene for to år siden. Han er opprinnelig Oslo-gutt, og har vært trener så lenge han kan huske.

- Jeg har trent barn og unge hele veien. Var også trener til en verdensmester på ski, Eirik Brandsdal, forteller Ronny.

Han og kona flyttet til Ødegårdåsen på Vesterøy for to år siden, og fant raskt ut at han ville engasjere seg i mye av det som skjer på Hvaler. Arbeidsoppgaver er det nok av.

- Da jeg tok over her, het det seniortrening. Jeg ville ikke ha det slik, så jeg døpte det om til Spinnvill. Det passer mye bedre til denne fantastiske gjengen her, sier Ronny med et smil.

Hvor er kællæne?

Og responsen har vært formidabel.

- Vi var cirka 20 da jeg overtok. Nå er det 83 medlemmer. Ikke alle er her hver gang, men det er gøy likevel. Du vet – godt voksne mennesker på Hvaler har det fryktelig travelt. De har jo så mye å gjøre, sier Ronny, og ler.

Nå vil han vekke flere av de godt voksne kællæne på Hvaler til live.

- Hvor er de? Her er det jo 90 prosent damer. Det er vel og hyggelig det, men jeg skulle ønske at flere karer ville være med på dette. De ville hatt så godt av det, sier Ronny.

Ronny Ramberg har hatt ansvaret for denne gruppa i to år. Han fjernet raskt "seniortrim-navnet", og byttet det ut med Spinnvill.

Spinnvilt og faglig

For selv om treningen er spinnvill nok, og artig, ligger det også fag i treningen. Ronnys kone er fysioterapeut, og Ronny har hentet fagkompetanse fra sin bedre halvdel og lagt inn i treningen.

- Spesielt dette med balansetrening og core-trening er viktig. Styrke og balanse er viktig når du begynner å bli eldre, sier Ronny Ramberg.

Treningene avsluttes med ballkasting og innebandy. Da sitter latteren løst.

- Dette er liksom desserten, sier Ronny Ramberg fornøyd.

Innebandy er selve desserten på hver trening. Da sitter virkelig latteren løst.

-

Powered by Labrador CMS