Valg-23

Espen E. Linderud fra Hvaler Arbeiderparti er forfatter av denne artikkelen.
Espen E. Linderud fra Hvaler Arbeiderparti er forfatter av denne artikkelen.

Hva konkret vil Hvaler Høyre gjøre for å få "orden på økonomien"?

Dette er en kronikk. Den gir uttrykk for skribentens mening.

Publisert

Vi kan lese i Budstikka at Hvaler Høyres Anne-May Sandvik Olsen sier at trygg styring, og det å få orden på økonomien er en av hennes viktigste saker.

I 2019, da de rødgrønne overtok makten etter 12 år med Frp og Høyre-styre, gikk Hvaler kommune 19 millioner i underskudd.

Vi overtok en drift som hadde for høye kostnader i forhold til inntektene.

Etter det har vi hatt stort fokus på å rydde opp. Vi sørget for ny ledelse i kommunen, og styrket kompetanse på økonomi.

Det har vært gjort en stor jobb med å slanke organisasjonen. For å gi et eksempel, har vi kuttet to kommunalsjefstillinger, én assisterende rådmannstilling, kommunikasjonsrådgiver, dataansvarlig med flere.

Vi har også styrket ledelse og opplæring av de ulike etatene på økonomistyring.

Bit for bit har dette gitt resultater. I 2021 gikk vi med 11 millioner i overskudd. Driften av Hvaler kommune er god i dag, og kulturen nå er at dette skal være fokus hele tiden - i alle ledd i Hvaler kommune.

Det er en fordel at vi har fått ryddet opp, og at vi nå har god oversikt og kompetanse, fordi vi vil få utfordringer med å betale rentene på høye lån. Lån som stort sett er vedtatt under et Frp og Høyre-styrt Hvaler.

En kommune blir også sterkt rammet av at alt blir dyrere. Når Sandvik Olsen sier at hun vil få orden på økonomien, kan hun konkretisere hva Hvaler Høyre vil gjøre som skiller seg vesentlig fra den driften vi har i dag?

Espen E. Linderud

Gruppeleder og 2. kandidat

Powered by Labrador CMS