Skjærhalden Fiskemottak åpner til påske

Fersk, lokal sjømat til påske? Joda, det blir muligheter for det når Thoralf Huth og Fiskemottaket på Skjærhalden åpner dørene til denne høytiden.
Fersk, lokal sjømat til påske? Joda, det blir muligheter for det når Thoralf Huth og Fiskemottaket på Skjærhalden åpner dørene til denne høytiden.

Nå kan du bestille fersk Hvaler-sjømat til påskemåltidene på hytta eller hjemme

Skjærhalden Fiskemottak åpner dørene til påske, men allerede nå kan du sende inn bestillinger.

Publisert

Drømmer du om en påske på hytta med sjømat på menyen? Mulighetene er så absolutt der. Skjærhalden Fiskemottak åpner nemlig dørene til påske.

- Men du kan allerede nå sende inn bestillinger. Vi er klare til å ta imot, slik at folk kan hente etter avtale. Men butikken her åpner dørene til påske, sier Thoralf Huth til Hvaler Budstikke.

Påskemenyen

Dermed kan det være mulig å få kjøpt ferske Hvaler-reker, krabber, sjøkreps og hummer til hyggelige påskemenyer – enten du er på hytta eller hjemme i boligen din på Hvaler.

- Hummer importerer vi fra Skottland på denne tiden av året. Den er lik den norske, og er veldig bra, sier Huth, som tenker å fylle akvariet i fiskemottaket så raskt som mulig.

Hummer på denne årstiden kommer fra Skottland. Ifølge Huth er denne hummeren lik den norske.
Hummer på denne årstiden kommer fra Skottland. Ifølge Huth er denne hummeren lik den norske.

Østers på menyen?

Huth håper også å få omsetning på østers denne sesongen.

- I fjor forsøkte vi oss på østers. Først ga vi ut gratis østers. Etter hvert satte vi det på menyen på Big Fish. Det ble suksess, med så stor interesse at vi til slutt måtte sette en stopper for det. Vi klarte ikke å tilfredsstille etterspørselen. Men med det nye kjøkkenet bør vi få til det. Du vet, jeg elsker utvikling, og håper virkelig vi kan få oppsving på østers her på Hvaler, sier Huth, og smiler.

Få fiskere

Én ting bekymrer imidlertid Thoralf Huth. Mangelen på råvarer.

- Du vet, vi har får få fiskere her ute, og i år er det en båt mindre enn i fjor. Vi trenger rekruttering til fiskeribransjen, for de som allerede er her begynner å dra på årene. Mange er snart pensjonister, og derfor trenger vi sårt en båt til her ute, sier han.

Han opplyser at det til tider var mangel på sjømat i høysesongen i fjor.

- I fjor var vi nok tre tonn i minus bare på sjøkreps og reker, sier Thoralf Huth.

Powered by Labrador CMS