Søndre Sandøy

Krabbefiske er en populær aktivitet på Nedgårdsdagen.

Klart for den store dagen på Nedgården

Spennende krabbefiske, knøtteløp, barneløp, mosjonsløp, utlodning og masse kos for store og små. Det er klart for Nedgårdsdagen.

Publisert
Velforeningens leder, Laila Olsen, gleder seg til å arrangere Nedgårdsdagen, etter to års koronapause.

Tradisjonen tro arrangerer Nedgården Velforening Nedgårdsdagen på Søndre Sandøy lørdag. Etter to års koronapause, trår velforeningen igjen til med den store dagen på Søndre Sandøy.

- Det er første gang siden 2019, og vi gleder oss til å komme i gang med disse arrangementene igjen, sier Laila Olsen, leder i Nedgården Vel.

Lange tradisjoner

Dagen har lange tradisjoner.

- Vi er ikke sikre på når det startet, men Nedgårdsdagen har i hvert fall blitt arrangert i 50 år, opplyser Olsen.

Tidligere var det bryggedans på det innbyggerne kalte Dampskipsbrygga, eller dagens fergekai.

- Det sluttet vi med for en del år tilbake, men det er massevis av aktiviteter likevel. Og det har vært veldig god oppslutning rundt denne dagen tidligere, sier Olsen.

Aktivitetene

Barneløpet er populært. Her fra løpet i 2019.

Aktivitetsplassen er lekeplassen, der påmelding til de forskjellige aktivitetene foregår.

- Det er krabbefiske for barna, og påmelding skjer på Lekeplassen. I tillegg har vi tre løp. Først Knøtteløpet, som er for de minste barna, opp til seks år. Denne løypa er cirka 350 meter, og går mellom Olasvingen og lekeplassen. Barneløpet er cirka 1,5 kilometer, og går til Røde Grinda og tilbake. Mosjonsløpet for voksne er sju kilometer, og det morsomme med dette løpet er at deltakerne passerer lekeplassen to ganger. Så her er det mulig å heie veldig på de som deltar, sier Olsen.

Det koster kun en symbolsk sum å delta på løpene, opplyser hun.

Servering

Velforeningens leder er spent på oppslutningen, men håper de vil følge opp den store interessen som var for basaren på Grendehuset tirsdag og onsdag.

- Vi har servering av vafler, pølser, brus, kaffe og kaker, så det blir mulig å kose seg litt ekstra, sier hun.

Under mosjonsløpet er det også engasjert speakertjeneste.

- Løpet har tidligere vært veldig populært. Mange gode løpere har deltatt, og vi har også hatt innslag fra skilandslaget, sier Olsen.

Traktor og utlodning

Det blir spennende aktiviteter for barna, og en av dem er traktorkjøring. Her får barna sitte på en tilhenger med rekkverk.

- Det er ikke en gråtass, men en som ligner veldig. Vi kaller det en Blåtass. Det er veldig stas for ungene å få en kjøretur på hengeren, sier Olsen.

Velforeningen har også utlodning av en sykkel.

- En veldig fin damesykkel med kurv både foran og bak. Helt ypperlig sykkel til bruk her på Søndre Sandøy, sier Laila Olsen.

Traktorkjøring med en Blåtass er stas.
Powered by Labrador CMS