Kultur

GYLDERs bakmenn er Åsmund Gylder og Sigmund Reff. Fredag og lørdag blir det konserter på vertshuset Skjærhalden.

Miks av vise-pop, rock og melodiøse låter med GYLDER på Vertshuset i helgen

Vertshuset Skjærhalden er 25 år i år. Fredag og lørdag åpner de jubileumsåret med to konserter med bandet GYLDER.

Publisert

GYLDER betyr en gylden blanding av vise-pop og rock, samt melodiøse låter. GYLDER stiller med fullt band begge kvelder på Vertshuset, så her blir det god stemning.

Det blir god stemning når GYLDER setter i gang fra scenen.

Torild Sørensen opplyser at det er Sigmund Reff og Åsmund Gylder som er bakmennene i konseptet GYLDER. De to er identiske med de faste gjestekokkene på Første Reis, når de får fri tilgang til kjøkken og meny under navnet "Gjestekokkenes aften". Det skjer en gang i året. 

Mange kjenner også Åsmund Gylder som sentral i Lif Laga, som har vært på besøk på Hvaler og drevet med eplepressing, blant annet under Eplefestivalen.

I helgen skifter de imidlertid ut kokkeklærne med musikkinstrumenter, og presenterer livemusikk fra egen plate på Vertshuset Skjærhalden fredag og lørdag kveld.

Torild Sørensen drar i gang jubileumsåret med konserter på Vertshuset Skjærhalden fredag 2. februar og lørdag 3. februar.

Bandet består av Åsmund Gylder på vokal og gitar, Sigmund Reff, bass og kor, Lars-Erik Westby, gitar og kor, mens Anders Hunstad håndterer tangenter og Martin Wister trommer.

GYLDER slapp albumet "Når du åpner din drøm" på vinyl i oktober i fjor. På Vertshuset vil du få servert låter fra dette albumet, og det forrige albumet til GYLDER.

Torild Sørensen opplyser at for spesielt interesserte er albumet tilgjengelig på strømmeplattformene Apple Music og Spotify.

Sørensen lover flere arrangement på Vertshuset og Første Reis i løpet av året. Det er nemlig ikke bare Vertshuset som jubilerer. Første Reis er nemlig 15 år i år, og også dette skal markeres etter hvert.

- Disse to muntre herrene blir også å finne på Bystranda her på Skjærhalden i løpet av juli. Da skal de presentere konseptet "Strandkokkene". Det skal lages mat fra morgen til kveld på stranda, og alle som vil smake kan komme innom for en prat og smak, forteller Torild Sørensen.

Powered by Labrador CMS