Meninger

Artikkelforfatter Kristin Stuestøl fra Skjærhalden.

- Jeg er elendig i matte, men...

Dette er en kronikk. Den gir uttrykk for skribentens mening.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg er elendig i matte, men det helt elementære kan jeg forstå; som at 1+1=2. 

Og som at det å dumpe 760.000 tonn med mudder, delvis veldig giftig, på havbunnen, IKKE kan være bra for naturen - eller havbunnen - eller skjærgården i Hvaler/Fredrikstad - ELLER for redningen av Oslofjorden ellers.

Og som røyk, fra en sigarett eller en pipe, som vil spre seg for alle vinder, så forstår jeg at mudder i Fredrikstads farled, rota rundt i med grabb og løst opp i vann, og så sprøyta ned mot havbunnen, vil spre seg for alle strømmer langs kysten vår og nedover svenskekysten. 

Oppløst, som sanda i spaden til et barn som leker med bøtta si i vannkanten. 

For havet og lufta er grenseløse. OG - hvis jeg hadde vunnet én milliard, trehundreogseksti millioner og noe, eller vært en annen milliardær, eller kanskje et av verdens rikeste land med oljefond, så hadde jeg betalt det nødvendige for å investere i varig, landsdekkende industri på Øra. 

Industri for å rense, gjenbruke og lagre mudder. Skape industri som går hånd i hånd med naturen og skaper trygge arbeidsplasser - til lenge etter at oljepenger var brukt opp.

Lønnsomt økonomisk også, og jeg ville ha invitert Miljødirektoratet og Kystverket inn i eventyret også; et er plass til alle. 

For mudring må til i alle havner og farled langs hele vårt langstrakte land i all uoverskuelig framtid. 

Elementært, spør du meg.

Vennlig hilsen

 Kristin Stuestøl, Skjærhalden. 

Powered by Labrador CMS