Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) under pressekonferansen om koronasituasjonen torsdag.

Regjeringen letter på noen av koronatiltakene

Regjeringen letter på noen av koronatiltakene, men beholder også mange av dem. – Vi er inne i en ny fase av pandemien, sier statsministeren.

Publisert

– Vi kan slippe opp noe, men vi kan ikke slippe opp helt. Det er den vanskelige balansegangen som kreves for å bevare kontroll med pandemien i den situasjonen vi går inn, statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) på torsdagens koronapressekonferanse.

Der kunngjorde regjeringen at det fra fredag av igjen blir lov å servere øl, vin og sprit fram til klokka 23 på restauranter og barer.

I tillegg fjernes kravet om gult nivå i skoler og barnehager. Også videregående skoler går over til grønt nivå, men det understrekes at hver kommune må vurdere om det er behov for lokale innstramminger.

Flere på arrangementer

I tillegg har regjeringen vedtatt følgende endringer:

* Det åpnes for opptil 200 personer på innendørs arrangementer med faste sitteplasser.

* Utendørs idrettsaktiviteter for barn og unge kan gjennomføres som normalt. Innendørs anbefales en gruppestørrelse på 20 personer.

* Karantenereglene legges om slik at testing kan erstatte karantene i større grad.

Beholder meteren

Samtidig beholder regjeringen anbefalingen om å holde 1 meters avstand til andre enn de nærmeste og rådet om å ikke ha mer enn ti gjester hjemme.

For øvrig videreføres også påbud om bruk av munnbind når det ikke er mulig å holde minst 1 meters avstand i butikker, kjøpesentre, serveringssteder, kollektivtransport, taxi og innendørs stasjonsområder.

– Vi må fortsatt ha tiltak for redusert kontakt slik at vi bevarer kontrollen med pandemien. Fremover vil smitten etter alt å dømme rakst, sier statsministeren.

Han viste til beregninger fra FHI om at smittetoppen ligger foran oss.

– Jobben nå blir å sørge for at smitten ikke øker så raskt og så mye at helse og omsorgstjenesten overbelastes på grunn av for mange pasienter og høyt sykefravær, sa Støre.

Powered by Labrador CMS