Se bildene fra Nye Kiwi Skjærhalden

Lyst og trivelig, sier Bjørg Eilertsen fra Holtekilen. Hun er fornøyd med den nye butikken.

Kundenes dom over nye Kiwi Skjærhalden: - Lyst, trivelig og veldig god plass

Tilbakemeldingene fra kundene er entydige: Nye Kiwi Skjærhalden er lys og trivelig, med god plass mellom reolene, fine kundetoaletter og et praktisk panterom med egen inngang. Dessuten er butikken nå langt mer klimavennlig.

Publisert

- Dette har nå virkelig blitt en fin butikk. Butikken er lys og oversiktlig, og har god plass. Og det er jo viktig i disse tider. Jeg handler fast her, og vil fortsette med det. En stor ros til butikksjefen, sier Bjørg Eilertsen fra Holtekilen.

Hun var en av mange som nikket smilende på hodet da de kom for å handle for første gang etter nyåpningen.

Formidabel jobb

Torsdag klokken 07.00 åpnet Ole Lindekleiv dørene på sin nye Kiwi-butikk på Skjærhalden. Det vil si, da Kiwi åpnet, lå Ole hjemme og sov. I en uke i strekk har nå butikksjefen jobbet som besatt, sammen med sine ansatte, for å få butikken ferdig til åpningen.

- Jeg var vel hjemme ved halv to-tiden i natt. Jeg våknet med et brak i dag tidlig, og min eneste tanke var å komme meg ned i butikken for å se om alt fungerte, sier Ole Lindekleiv.

Fornøyd kan han se seg rundt, og konstatere at såvel ansatte, som innleide fagfolk har gjort en formidabel jobb.

Varer er stablet om. Butikken er endevendt, slik at kundene skal finne varer som passer sammen, i nærheten av hverandre. Kosmetikken står ikke nærmest ølboksene, for å si det sånn.

Klimavennlig

Alt av kjøl- og frys er nå knyttet til et CO2-anlegg. Butikken er dermed langt mer klimavennlig enn tidligere, og det første som møter deg inne i selve butikken, er en trivelig frukt- og grønnsaksavdeling, samt en blomsteravdeling og et nytt kjølerom for brus.

I påbygget er det nå egen inngang til panterommet. Der inne finner du to pantemaskiner. Trolig vil du nå slippe å stå i pantekø når sommertrafikken melder seg.

Nye kundetoaletter er på plass. De to toalettrommene er bygget etter normene for kundetoaletter for personer med nedsatt funksjonsevne, og i gangen utenfor finner du lokal kunst på veggene, fra galleriet til Eli Hassel.

Kafé Floren har også fått mer plass. Kafeen er blitt nær dobbelt så stor som tidligere. I påbygget er det også et eget kjølerom for matavfall.

Ros til ansatte

- Vi har også laget større plass mellom reolene inne i butikken. Nå er det god plass til både de som jobber her med å stable varer i hyllene, og kunder. Det var viktig for oss. Spesielt om sommeren har dette vært en utfordring, sier Lindekleiv.

Han roser de ansatte for innsatsen gjennom ombyggingsperioden.

- Som jeg har sagt tidligere; disse folka som jobber her er jeg veldig glad i. De tar eierskap i bedriften de jobber i, og de har gjort en kjempeinnsats under hele denne prosessen. Jeg tror også de har hatt det gøy i den perioden vi nå har vært igjennom. De har ikke gått hjem fra vakten sin før de har vært ferdig med det de har drevet på med. Fantastisk, sier Lindekleiv.

Dette sier kundene:

Liv Aleksandersen fra Skjærhalden: - Jeg er strålende fornøyd. Det må jeg si. Butikken er lys og trivelig, og vi er heldige som har en så fin butikk her på Skjærhalden. Jeg har alltid vært fornøyd med denne butikken, men nå har den blitt ekstra fin. Jeg bor 300 meter borti gata her, så det er jo naturlig for meg å bruke den.
Toril Johansen, Kirkøy: - Jo dette har blitt til det bedre. Det er mer plass og mer lyst og luftig inne i butikken. Jeg er veldig fornøyd. Men det er ikke så ulikt slik det var tidligere. Det var fint da, også.
Terje Iversen fra Herføl: - Butikken har blitt mye romsligere. Det er lettere å finne fram når det er så god plass, og det er jo veldig fint. Vi bruker bare denne butikken her.
Marianne Haugholt, Skjærhalden: - Jeg handlet ikke så mye i dag, men det ser veldig fint ut. Jeg bor på Skjærhalden og handler for det meste her. Selv om de ikke har fisk og ferskvaredisk, så er det veldig greit å handle det meste her.

Og slik ble det:

Én pantemaskin har blitt til to nye. Nå slipper du trolig kø når sommertrafikken kommer for fullt. Dette rommet har egen inngang fra parkeringen utenfor.
Panterommet på baksinden.
To nye kundetoaletter, funksjonelle for mennesker med nedsatt funksjonsevne.
Lokal kunst fra galleriet til Eli Hassel er plassert i gangen ved toalettene.
Større plass ved fruktavdelingen og inngangen.
En hyggelig blomsteravdeling rett ved frukten.
Nytt kjølerom for brus der den gamle pantemaskinen stod.
Det er nå langt bedre plass mellom reolene
Ferske middagsvarer på den ene siden.
Pålegg og middagsvarer på den andre.
Luftig og god plass mellom frysediskene
Alkoholholdige drikker har nå fått et nytt kjølerom.
Snacks og øl passer bedre sammen enn øl og kosmetikk, slik det var tidligere.
Brus og juice på samme sted.
God plass til fire køer i området foran kassene. Her er det mulig å overholde smittevernreglene.
Det er bygget en skillevegg midt inne i lokale.
Powered by Labrador CMS