Leserinnlegg

Artikkelforfatter og leder i Hvaler Styrbord, Ingerid Bjercke.
Artikkelforfatter og leder i Hvaler Styrbord, Ingerid Bjercke.

- Hvaler Styrbord er underveis.....

Dette er en kronikk. Den gir uttrykk for skribentens mening.

Publisert

Fredag 31. mars klokken 12.00 var fristen for å levere inn liste til kommunevalget 2023. Motsatt av opprinnelig plan om å ikke stille liste, leverte Hvaler Styrbord vår liste dagen før, og er nå formelt i gang med forberedelser til valgkamp.

Hvaler Styrbord ble dannet ved en splittelse i Hvaler Høyre for fem år siden, og langt flere enn utmeldte Høyre-medlemmer meldte seg inn.

Flere av disse hadde aldri vært aktive i noe parti, men hadde en borgerlig forankring, og så Styrbord som en mulighet til å jobbe med sine hjertesaker.

Med en sterkt sammensatt liste fikk vi mye støtte ved valget. Vi fikk to representanter, og manglet bare en håndfull stemmer for å for å få enda en.

Andre partiers nominasjonsprosesser til kommende valg, gjorde at Styrbord fikk så mange henvendelser om å stille liste, at vi under årsmøtet i november vedtok å gå for en periode til.

Denne gangen med en liste med 16 navn å velge mellom.

Hvaler Styrbord har gjort det uvanlige ikke å kumulere noen, altså ikke fremme noen kandidat spesielt. Vi har trukket lodd om plassene på listen.

Vi er der at vi lar velgerne faktisk velge, uten å styre noe som helst fra partiorganisasjonen.

Men hva kan det velges blant?

På listen finner du 16 personer med svært blandet bakgunn: Småbarnsforeldre med barn i skole og barnehage. Tenåringsforeldre. Suksessfulle næringsdrivende i turistnæringen. Pensjonert fisker, oppvokst på Hvaler.

Nåværende, og tidligere ansatte i kommunen på flere tjenesteområder. Én med flyktningbakgrunn. Nyinnflyttede pendlere. Seniorer og pensjonister.

Og flere politiske veteraner fra flere partier.

De som velges inn får altså en medlemsgruppe rundt seg med med svært bred kompetanse som de kan lene seg på når saker skal fremmes og avgjøres til beste for innbyggerne.

Uten noe overordnet politisk parti, er vi til enhver tid der hvor alle avgjørelser kan tas, uten nasjonale hensyn.

HVALER NATURLIGVIS!

Ingerid Bjercke

leder Hvaler Styrbord

Powered by Labrador CMS