Fra redningsaksjonen.
Fra redningsaksjonen.

Døde etter båtulykken - Søket etter flere personer er nå avsluttet

En kvinne og en mann som ble funnet livløse i sjøen utenfor Herføl, er bekreftet omkommet. Det melder svensk politi. Søket etter mulig flere savnede er avsluttet.

Publisert Sist oppdatert
Skjermdump fra Google maps.
Skjermdump fra Google maps.

De to omkomne bodde i Sverige. Mannen var norsk statsborger.

Hovedredningssentralen Sør-Norge fikk melding om havaristen klokken 09:25 i dag, onsdag 13. juli. De to personene, samt vrakrestene av båten, ble funnet ved Tjurholmen sør-øst for Herføl og Søndre Sandøy, på den svenske siden av Sekken.

De var livløse, da de ble funnet, og ble fraktet til sykehus i Sverige. Nå - onsdag kveld - er begge bekreftet omkommet.

Tidligere på dagen i dag, onsdag 13. juli, uttalte redningsleder Vincent Roos ved Hovedredningsentralen Sør-Norge følgende til Hvaler Budstikke:

- Det er foreløpig uklart hva som har skjedd, men personene ble tatt om bord på en redningsskøyte og fraktet til Strømstad. Foreløpig kan vi ikke si noe om identiteten til de to som er funnet, eller hva som har skjedd, sa Roos.

Skipper om bord på redningsskøyta Ragnar Stoud Platou, Johan Leandersson, opplyste tidligere i dag til Hvaler Budstikke at de fortsatte søkte med båter og helikoptre i området Strømstad, Koster og Sekken. Dette søket er nå avsluttet.

Felles leteaksjon

En stund var det uvisst om flere personer var involvert i ulykken.

– Det finnes ingen indikasjoner på at det var flere om bord enn de to personene, sier Thomas Fuxborg i det svenske politiet til TT.

Letemannskaper fant vrakgods etter en seilbåt. Politiet mistenker at båten havarerte nordøst for Kosterøyene.

Et redningshelikopter og flere redningsskøyter, både fra norsk og svensk side, deltok i aksjonen. Ifølge Roos foregikk søket i svensk regi, med bistand fra norsk side.

– Vi fant ingen ytterligere personer, og siden politiet meddelte at det bare befant seg to personer om bord, ble redningsinnsatsen avsluttet klokken 13.35, sier Jonas Franzén ved Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral til TT.

Vitner

Hans-Jörgen Ostler, pressetalsperson i det svenske politiet, sier til NRK at de ikke har en sikker identitet på de to skadde. Svensk politi vil gjerne komme i kontakt med folk som kan ha sett seilbåten i området rundt Koster før forliset, eller som har observert vrakdeler i sjøen.

Søket pågikk onsdag ettermiddag rundt Norra Langön, nordvest for Strømstad.

Det er uklart hva som var årsaken til ulykken.

Det var redningsskøyta «Ragnar Stoud Platou» som brakte de to som ble funnet, inn til land. Redningsskøyta «Horn Stayer» bisto også fra norsk side.

Powered by Labrador CMS