Kongsvinger tok over tabelltoppen i 1. divisjon – Fredrikstad berget uavgjort

Kongsvinger er ny serieleder i 1. divisjon etter at de slo tabelljumbo Åsane 2-1 søndag. FFK klarte 1-1 mot Raufoss etter en sen overtidsscoring.

Publisert

Fredrikstad tok over tabelltoppen fra Kristiansund etter forrige runde. Både KBK og Kongsvinger lå imidlertid rett bak Fredrikstad med like mange poeng (18).

Etter søndagens runde er det KIL som troner øverst med 21 poeng. Sogndal og Ranheim ligger på henholdsvis 2.- og 3.-plass med ett poeng mindre.

Joacim Holtan ga Kongsvinger ledelsen like før pause mot Åsane. Deretter sørget 24-åringen for sin andre nettkjenning etter hvilen. Holtan er dermed delt toppscorer i 1. divisjon med åtte scoringer. Mjøndalens Kristian Lien har like mange.

Mame Mor Ndiaye reduserte med åtte minutter igjen, men Åsane klarte aldri å fullføre opphentingen. Laget fra Bergen har til gode å vinne en seriekamp i år etter at elleve serierunder er unnagjort.

Det så lenge ut som Raufoss skulle påføre Fredrikstads første serietap i år. Fire minutter på overtid berget Lucas Lima 1-1 for FFK.

KFUMs Robin Rasch prikket inn et fantastisk frisparkmål mot Kristiansund, før 19-åringen Sverre Sandal fastsatte resultatet til 2-0.

Strafferedning sikret seieren

Ranheim vant 2-1 mot Moss. 41-åringen Morten Gamst Pedersen ble matchvinner for Trondheim-laget.

På overtid kunne Moss utligne fra straffemerket, men Ranheim-keeper Nicklas Frenderup reddet både straffesparket og returen.

Mjøndalen snudde til 2-1 på bortebane mot Hødd. Hjemmelaget ledet 1-0 til pause etter scoring fra Alfred Scriven. Kort tid etter hvilen ble Hødd-spiller Halvard Urnes utvist etter to gule kort. Bruntrøyene snudde dermed kampen etter scoringer av Erik Stavås Skistad og Lien.

Lei bortestatistikk

Skeid tok sin andre seier denne sesongen i møte med Bryne.

Kristoffer Hoven var servitør da Johnny Buduson sendte Skeid i føringen etter to minutter mot Bryne. Senere i omgangen var det Hoven selv som doblet ledelsen for Oslo-klubben. Bryne har fortsatt har til gode å vinne på bortebane i år.

Sogndal vant 2-1 mot Start. Valdimar Ingimundarson scoret det avgjørende målet for Sogndal.