3. mai er det folkemøte om etterbruk av Åttekanten skole og området rundt.

Folkemøte om etterbruken av Åttekanten-området

Inviterer fastboende og hytteeiere

Tirsdag 3. mai skal det være folkemøte om etterbruk av Åttekanten-området. Stedet for møtet er Åttekanten skole.

Publisert

Det er samarbeidsutvalget for etterbruk av Åttekanten-området som inviterer til folkemøte tirsdag 3. mai i Åttekanten-bygningen.

Samarbeidsutvalget består av det politisk oppnevnte "Utvalget for etterbruk av Åttekanten", samt representanter fra relevante foreninger.

I en pressemelding presiserer utvalget at folkemøtet 3. mai er viktig for alle - ikke bare fastboende, men også hytteeiere på Hvaler.

Alle skal ha mulighet til å bidra til arbeidet med etterbruken av den kommunale Åttekanten-bygningen og med etableringen av et nærmiljøanlegg, heter det i meldingen fra samarbeidsutvalget.

Utvalget påpeker også at engasjement er grunnlaget for å føle eierskap til løsningene.

Folkemøtet skal også handle om den fremtidige driften av det som skal bli til Åttekanten aktivitetshus og Vesterøy nærmiljøanlegg.

Resten av området skal ikke være i kommunalt eie. Det inkluderer også bygningene Firkanten og Paviljongen. Her skal det være en en lokal gruppe av næringsaktører som kan være interessert i etterbruk.

Folkemøtet skal ledes av samarbeidsutvalget leder og ordstyrer, Rolf Baltzersen. I tillegg vil ordfører Mona Vauger være innleder sammen med nestleder i Åttekanten-utvalget Roy Hansen, og leder av Hvaler Fastboendeforening, Ronny Ramberg.

Samarbeidsutvalgets leder Rolf Batzersen skal lede folkemøtet på Åttekanten 3. mai.

Alle interesserte kan komme med innspill om hvilke av de foreslåtte tiltak og aktiviteter de ønsker skal inngå i etterbruken. Det betyr innbyggermedvirkning på sitt beste. Etterbruksprosessen pågår fortsatt. Derfor er det selvsagt anledning til å foreslå nye tiltak og aktiviteter. Prosessen stoppes når grunnen for nærmiljøanlegget er brukt opp, og når aktivitetshuset er fylt opp med leietakere, heter det i pressemeldingen.

Utendørs er målet et nærmiljøanlegg som kombinerer det sportslige med det sosiale. I forslagene som har kommet inn, ønskes grillsted med gapahuk/grillhytte, lekeapparater, treningsapparater, klatrevegg, hinderløype, kunstisbane, padeltennisbane, skilekområde opp mot Stormmusfjellet og diskgolfbane (frisbee) oppe på Stormmusfjellet. En ballbinge er allerede på plass.

Innendørs er det åpent for alle mulige slags aktiviteter som fremmer sosial omgang. Hittil er det foreslått kafé, galleri, butikker og kontorer.

Utvalget opplyser at mange aktører allerede har vist interesse for å leie areal, men oppfordrer alle som engasjerer seg i Hvaler om å komme med idéer.

Bruk Folkemøtet til å overbevise oss om at din idé ikke bare er god, men realistisk, heter det i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS