Har du bestilt elbil og får den levert i 2023, er det lurt å sjekke vilkårene i kontrakten din, sier NAF. De frykter at mange vil sitte igjen med en stor ekstraregning dersom regjeringens forslag om elbilmoms går gjennom. Click to add image caption

Naf ber elbil-kjøpere sjekke vilkårene i kontrakten

Naf frykter at mange som har bestilt elbil, vil få en stor ekstraregning dersom regjeringens forslag om elbilmoms fra nyttår innføres.

Publisert Sist oppdatert

I revidert nasjonalbudsjett foreslår regjeringen å innføre moms på den delen av bilprisen som er over 500.000 kroner. Dersom dette blir en realitet, frykter Naf at mange vil få en stor ekstraregning.

De ber kjøperne sjekke vilkårene i kontrakten. Årsaken er at det er avgiftene når du mottar bilen som gjelder – ikke da du bestilte den.

– Har du bestilt elbil og får den levert i 2023, er det lurt å sjekke vilkårene i kontrakten din, sier senior kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i Naf.

I standardkontrakten fra Norges Bilbransjeforbund står det blant annet at hvis prisen på bilen øker med mer enn 6 prosent av avtalt kontraktssum, vil kjøperen kunne gå ut av kontrakten. Dette gjelder imidlertid ikke hvis leveringstiden er avtalt med seks måneder eller mer fra kontraktstidspunktet.

– De som allerede har bestilt bil med kontraktfestet levering etter nyttår, vil derfor ikke kunne bruke dette punktet i kontrakten. Vårt råd da er å snakke med forhandleren og se om dere kan finne en god løsning, sier Sødal.

Naf oppfordrer samtidig bilbransjen til å komme kundene i møte dersom de tar kontakt med bekymring rundt prisøkninger.

Powered by Labrador CMS