Temakveld i kultursalen

TV2-journalisten Kadafi Zaman skal snakke om ekstremisme og voldelige miljøer når han kommer til kultursalen på Hvaler barne- og ungdomsskole tirsdag kveld.
TV2-journalisten Kadafi Zaman skal snakke om ekstremisme og voldelige miljøer når han kommer til kultursalen på Hvaler barne- og ungdomsskole tirsdag kveld.

Kadafi Zaman skal snakke om ekstremisme og voldelige miljøer på temakveld i kultursalen

Hvem tiltrekkes av ekstreme og voldelige miljøer, og hvordan kan vi fange dem opp tidlig? Det er temaet når TV2-journalisten Kadafi Zaman og barnevernspedagog Erik Lindbæk Kruse besøker kultursalen på Hvaler barne- og ungdomsskole førstkommende tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

Hvaler Røde Kors får spennende gjestebesøk som skal snakke om hvordan forebygge og hindre fremvekst av ekstreme og voldelige miljøer. Det skjer på temakvelden som lokallaget har invitert til i kultursalen på Hvaler barne- og ungdomsskole.

TV2-profil kommer

Kadafi Zaman er kjent TV-profil fra TV2, der han har jobbet siden 2006. Han har ofte dekket saker relatert til kriminalitet, terror og innvandring, og har dekket store hendelser som 11. september 2001, Den arabiske revolusjon i 2011 og Utøya samme år. I tillegg var han ofte på skjermen under den langvarige Mullah Krekar-saken.

Kadafi Zaman står bak en rekke seersuksesser for TV2, og fikk Gullruten for programmet Norge bak fasaden. Han har også skrevet flere bøker, og nylig kom han ut med boka "Den norske drømmen".

Jobber med forebygging

Erik Lindbæk Kruse er kveldens andre gjest. Kruse er barnevernspedagog, og har jobbet med ungdom i Oslo og Fredrikstad i 20 år. Nå er Kruse ansatt som forebyggende koordinator i Fredrikstad kommune, der han blant annet jobber med forebygging av radikalisering og voldelig ekstremisme.

Ti år siden...

Hvaler Røde kors arrangerer temakvelder hver eneste høst, for å gjøre seg mer synlig i lokalsamfunnet.

- I år er det ti år siden 22. juli-tragedien. Derfor mener vi at det var naturlig å fokusere på dette teamet. Vi håper at mange møter opp for å høre om dette viktige temaet, sier Ann-Marie Vauger, leder i Hvaler Røde Kors.

Powered by Labrador CMS