Hele Stortingets opposisjon har samlet seg om en ny dagligvarereform. Det er det blandede følelser om i dagligvarene
Hele Stortingets opposisjon har samlet seg om en ny dagligvarereform. Det er det blandede følelser om i dagligvarene

Delte reaksjoner på strengere regulering av matbutikkene

Coop jubler, mens Norgesgruppen er mer skeptisk til forslaget om strengere regulering av innkjøpspriser i dagligvarehandelen.

Publisert

En samlet opposisjon på Stortinget går inn for en rekke tiltak som skal sørge for bedre konkurranse, bredere utvalg og billigere mat.

De er blant annet enige om å pålegge dagligvareleverandørene å gi begrunnelse for forskjellene i innkjøpspriser og betingelser som de gir til kjedene.

I Coop møtes nyheten med jubel, skriver Nationen. Kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis sier at det er viktig at man får en mer rettferdig konkurranse

– Får vi lavere innkjøpspriser, vil vi ta det ut i lavere priser til kundene. Det garanterer vi, sier han.

I Norgesgruppen er det imidlertid mer skepsis. De mener noen av tiltakene som foreslås, kan få utilsiktede negative effekter og skade konkurransen.

– Det viktigste er at man husker på dagligvarekundene, at prisene blir lavere, utvalget opprettholdes bredt og bra og at vi har en sunn og god konkurranse i bransjen, sier konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt, Stein Rømmerud.

– Det vi er mest skeptisk til er at man vil gripe inn i de frie forhandlingene mellom oss og leverandørene. Det vil kunne føre til høyere matvarepriser for kundene, sier han.

Powered by Labrador CMS