Store endringer i Champions League: 36 lag – åtte kamper i gruppespillet

Fotballens mesterliga for menn utvides fra 32 til 36 lag. Det skjer fra og med 2024-25-sesongen og er en av en rekke endringer i formatet.

Publisert

Lagene kommer til å spille åtte kamper hver i gruppespillet. Det vil være ni lag i hver gruppe. Hvert lag skal spille fire hjemme- og bortekamper. Altså møter de hver grupperival bare en gang, enten hjemme eller borte.

De åtte beste lagene etter gruppespillet (de to beste i hver gruppe), vil gå til åttedelsfinale. De 16 lagene som ender på 3.- til 6.-plass i sine grupper kommer også til cupspillet. Disse skal først gjennom dobbeltkamp i et omspill for å komme med i åttedelsfinalen.

Kampene skal fortsatt spilles i midtuka for å skjerme de nasjonale ligaene.

Det var på et møte i Wien tirsdag at endringene ble vedtatt etter det Uefa kaller «langvarige» samtaler med viktige partnere.

– Vi er overbevist om at vi har funnet den rette balansen med dette formatet. Jeg er også glad for at vedtaket ble gjort enstemmig, sier Uefa-president Aleksander Ceferin i en pressemelding.

Det samme formatet skal også innføres i europaligaen (åtte kamper per lag i seriespillet) og conferenceligaen (seks kamper). Også her skal 36 lag være med i gruppespillet.

Powered by Labrador CMS