Basaren på Søndre Sandøy

Fikk inn 110.000 kroner til Grendehuset

En uke med digital basar, og to dager med fysisk basar på Grendehuset ga cirka 110.000 kroner i kassa. - Vi er kjempefornøyd, sier kasserer i foreningen Grendehuset Søndre Sandøy, Leif Løkkeberg.

Publisert

Grendehuset Søndre Sandøy eies og driftes av Fastboerforeningen. De tilbyr også utleie av lokalet, der det arrangeres fester og møter for folk på Søndre Sandøy.

- I fjor fikk vi inn 90.000 kroner fra basaren. I år ble det satt ny rekord, noe vi selvsagt er veldig fornøyd med, sier Løkkeberg.

Drift og vedlikehold

Pengene skal gå uavkortet til drift og vedlikehold av Grendehuset, som eies av befolkningen på Søndre Sandøy.

- Befolkningen ønsket seg et grendehus her ute, og da Kirken ikke lenger skulle eie og drifte det, ville befolkningen overta huset. Som sagt, så gjort. Denne basaren gjør at vi kan drifte og vedlikeholde huset på en forsvarlig måte, sier Løkkeberg.

Digital og fysisk basar

Årets basar ble holdt med en ukes digital basar. Tirsdag 19. og onsdag 20. juli ble det i tillegg avholdt fysisk basar på Grendehuset.

- Tidligere var det jo kun fysisk basar, men så kom koronaen, og da måtte vi finne på noe. Dermed innførte vi digital basar, noe som er både enkelt og veldig effektivt. Det har vært en suksess, sier Leif Løkkeberg.

Skaper miljø og trivsel

Han presiserer at det likevel er viktig for foreningen å ha en fysisk basar. Slikt skaper miljø og trivsel.

Hvaler Sanitetsforening bidro også med å låne ut sitt lykkehjul til årets basar. Dette var et populært innslag på den fysiske basaren.

- Innføring av digital basar gjør det enkelt for folk å kjøpe lodd. Vipps fungerer fint til slike ting, sier Løkkeberg.

Premiebordet

Han opplyser at det var et bugnende premiebord på Grendehuset onsdag.

- Vi hadde et stort premiebord, der hovedattraksjonene var kunstverk fra den kjente kunstneren Nico Widerberg, samt en Ipad. Sistnevnte har vi hatt som hovedpremie hvert år. I tillegg har andre lokale kunstnere bidratt med gavepremier. Så kjøper vi også noen premier selv. Dette var en veldig vellykket basar som gir kjærkomne kroner i kassa vår, sier Leif Løkkeberg.

Powered by Labrador CMS