Skoleåpningen:

Andreas Holmen Olsen (8) og pappa Martin er superhappy med ny skole for alle barna på Hvaler. Andreas har fått nye venner, spiller fotball i friminuttene med venner fra G8-laget til Hvaler IL, og får leksehjelp på skolen.
Andreas Holmen Olsen (8) og pappa Martin er superhappy med ny skole for alle barna på Hvaler. Andreas har fått nye venner, spiller fotball i friminuttene med venner fra G8-laget til Hvaler IL, og får leksehjelp på skolen.

Andreas (8) er storfornøyd med splitter ny skole, nye venner og ingen hjemmelekser

Han har fått nye venner, et bedre læringsmiljø og splitter nye skolefasiliteter. Det er kanskje ikke så underlig at Andreas Holmen Olsen (8) er strålende fornøyd med tilværelsen på Hvaler barne- og ungdomsskole.

Publisert Sist oppdatert

Hvaler Budstikke møtte Andreas og pappa Martin Holmen Olsen under den offisielle skoleåpningen av den nye skolen på Asmaløy.

- Det beste av alt er at jeg slipper å gjøre leksene mine hjemme, sier Andreas med et stort smil.

- Har dere ikke lekser?

- Jooo, selvsagt har vi lekser, men vi får gjøre dem på skolen. Vi får leksehjelp på skolen, og da slipper vi lekser hjemme hvis vi er ferdige med dem før vi skal hjem, forklarer Andreas.

Lekser på skolen = mindre stress

Pappa Martin Holmen Olsen er helt på linje med sønnen.

- Det er fantastisk at elevene får leksehjelp på skolen. Da blir det langt mindre stress hjemme, i tiden han har til rådighet mellom skole og fotballtrening, sier Martin.

Slipper kultursjokket

Han var selv elev ved en av barne- og ungdomsskolene på Hvaler, den gang det var tre skoler. Martin husker godt den sjokkartede opplevelsen av å komme på videregående skole i Fredrikstad.

- Det var et kultursjokk for meg. Den gang var vi 12 elever i klassen her ute. På videregående skole i Fredrikstad var vi plutselig 30. Jo, det ble et skikkelig kultursjokk, og jeg er glad for at Andreas ikke får oppleve det samme, sier Martin.

Han opplyser at Andreas er veldig fornøyd med å ha fått en ny start på den nye skolen.

- Han er superhappy. Riktignok litt spent de akkurat i starten, men etter to dager var det over. Han har fått mange nye venner, og går nå også i klasse med flere av de han spiller fotball med på fritiden.

Sammenslåing helt rett

Martin mener det å blande elever fra Floren og Åttekanten har vært veldig positivt for Andreas.

- Alt er bedre. Det var helt rett å bygge en felles skole for alle barna på Hvaler, fastslår Martin.

Heller ikke transporten har vært noe problem, selv om avstanden er lengre fra der familien bor på Ødegårdåsen, og ut til Rød, enn den var til Åttekanten på Vesterøy.

- Totalt sett bruker han kortere tid nå enn tidligere. Den største overgangen er at han må stå opp litt tidligere for å rekke bussen klokken 07.30. Skolen starter klokken åtte. Tidligere var det skolestart halv ni. Men dette er overhodet ikke noe problem for oss, sier Martin.

- Men jeg har kommet i samme klasse som søskenbarnet mitt, og det synes jeg er hyggelig. Vi spiller også fotball sammen på G8 i Hvaler IL. Og her på skolen spiller vi også mye fotball sammen i friminuttet, sier Andreas Holmen Olsen engasjert.

- Ja, det blir mye fotball i disse dager, sier Martin Holmen Olsen, og ler.

Powered by Labrador CMS