Elever fra ungdomsskolen danset til fengende låter da Hvaler skole ble offisielt åpnet.
Elever fra ungdomsskolen danset til fengende låter da Hvaler skole ble offisielt åpnet.

Stolt rektor: - En skole som skal bygge Hvaler-identitet

Identitetsbygging, samarbeid og trygge forhold for barna. Rektor Øystein Lande var tydelig stolt da Hvaler barne- og ungdomsskole offisielt ble åpnet foran nær 400 fremmøtte.

Publisert Sist oppdatert
Rektor Øystein Lande.
Rektor Øystein Lande.

Øystein Lande presiserer at den nye og flotte skolen på Rød på Asmaløy skal være en skole som barna er stolte av. - Vi ønsker å være en skole som bygger Hvaler-identitet. Det er et mål at elevene skal være stolte av å komme fra Hvaler og gå på denne skolen her. Når du er stolt, bygger du selvtillit. Med stolthet og selvtillit får du også mer lyst til å lære og bidra, sier Lande.

Bedre og bedre dag for dag

Han erkjenner at skoleledelsen fortsatt ikke er ferdig med innkjøringen av skolen. - Vi har en ny, flott skole som vi fortsatt driver med innkjøring på. Vi organiserer oss, og rydder og jobber for å komme ordentlig på plass. Vi er ikke ferdige ennå, men ting blir litt bedre for hver dag, sier Lande.

Nøkkelord: Samarbeid

Samarbeid er et nøkkelord for den nye rektoren og hans medarbeidere på skolen. - Et av målene er at vi skal samarbeide med hverandre. Det ligger i hele tankegangen på skolen her. Samarbeid mellom voksne, og samarbeid mellom barna, slik at de kan lære. Klarer vi det, tror vi at barna får det trygt og godt på skolen. Dette skal være en skole der barna har det trygt og godt fra første- til tiendeklasse, sier Lande.

Sendte en stor takk

Under sin åpningstale takket rektoren politikerne for at de turte å satse på en ny skole på Hvaler. Han takket også for at de som jobbet med skoleprosjektet tok med de ansatte på skolen i arbeidet, og i tillegg turte å bygge en skole som har en pedagogisk grunntanke.

Byggavdelingen i kommunen, hjelperne, entreprenører og arkitekter fikk også sin store takk for fremragende innsats og sluttresultat.

- En stor takk til alle som har bidratt for å få skolen opp å gå – helt fra visjoner og tegninger, frem til det bygget som står her på Asmaløy i dag, sier Lande, som også takket elever og ansatte som er med å bygge organisasjonen.

- Vi skal lage en av Norges beste skoler, like mye på innsiden som på utsiden, sier Lande.

Skole på Torbjørnskjær

Ordfører Mona Vauger.
Ordfører Mona Vauger.

Ordfører Mona Vauger var selvsagt til stede under åpningen. Vauger tok de fremmøtte med på en reise i Hvaler-skolens historie – helt fra den første Hvaler-skolen ble bygget i 1849, altså for 171 år siden.

- Loven om allmueskolen kom for 195 år siden. 24 år senere, i 1849, ble den første skolen på Hvaler bygget på Brekke på Kirkøy. I og med loven om allmueskole kom, måtte det bygges en skole her ute på Hvaler. Den første kom på Brekke. Senere ble det skoler på alle øyene. Ja, til og med helt ute på Torbjørnskjær var det skole, sier Vauger.

På 1960-tallet ble barna samlet på to skoler, da Floren skole og Åttekanten skole ble bygget. Skolen på Rød stod ferdig i 1988.

- Jeg begynte i 8. klasse på denne skolen, og nå har vi gått hele veien og fått én skole på Hvaler. Det er veldig bra, sier Vauger.

En skole med fremtiden i sikte

Hvaler-ordføreren understreker også viktigheten av å ha en solid og god lærerstab i den nye skolen.

- Våre lærere her på Hvaler barne- og ungdomsskole tenker med både hodet og hjertet. Det er veldig bra for barna våre, roser Vauger, og legger til:

- Den nye skolen skal sørge for at de mange unge kloke Hvaler-hodene skal vokse seg inn i fremtiden der de store oppgavene venter, sier hun, før hun ramser opp alle yrkesgruppene som trengs i tiden som ligger foran oss.

Prislappen på nye Hvaler barne- og ungdomsskole er 145,5 millioner kroner. Bygget har selvsagt miljøstempel, og er det største bygget i massivt tre som har sett dagens lys i Hvaler kommune.

Skal kjempe for hver krone til skolen

Under åpningen lovet Vauger å kjempe for at kommunen ikke skal snu på hver krone for drift av den nye skolen.

- Jeg mener vi skal bruke masse penger på hodene til barna våre. Pengene skal brukes på skolen. De gjør seg langt bedre her enn på konto, sier Mona Vauger.

Powered by Labrador CMS