Idrettsleder med åpent brev til politikerne på Hvaler

Idrettslagets leder, Cicilie Sandberg, er forfatter av dette åpne brevet til Hvalers politikere midt i valgkampen.
Idrettslagets leder, Cicilie Sandberg, er forfatter av dette åpne brevet til Hvalers politikere midt i valgkampen.

Hva tenker dere egentlig med - og på?

Dette er en kronikk. Den gir uttrykk for skribentens mening.

Publisert Sist oppdatert

For to år siden kunne Hvaler Kommune ønske velkommen til en splitter ny skole på Asmaløy. De hadde klart å samle alt på ett sted, og tre skoler hadde blitt til en.

Vi skulle samle skole og idrettsanlegg.

Flotte ord og gode tanker. Men her stopper det. For hva skjer nå?

jo, dere mener at dere skal bygge ned, og gjøre om reguleringsplanen, for dere ønsker flere barnefamilier til Hvaler - og de vil bo ved skolen.

Det vil de sikkert, men de trenger ikke bo i skolegården.

Hvis vi går tilbake til da vi hadde tre skoler, Åttekanten, Asmaløy og Floren, hadde alle elevene kort vei til naturen.

Ordføreren vår legger stadig ut bilder om hvor flott det er å vokse opp på Hvaler. Da må hun jammen rette på brillene og tenke seg om. For om hun er med på å gjøre om reguleringsplanen på Rød, så er hun med på bygge ned de grønne lungene som gjør Hvaler-skolen så flott; nemlig nærheten til naturen - og ingen naboer på gjerdet som klager på støy.

Det området politikerne vil regulere om nå, er blant annet satt av til idrett. Hvis dere gjør om reguleringsplanen og bygger ned området, tar dere i fra oss muligheten til å utvide i fremtiden. Og hvis dere ønsker flere innbyggere, vil vi også trenge mer plass til aktivitet.

Et annen spekter er konflikt mellom naboer til idrettsanlegg og idrettslaget. Det er en kjent sak at flere som bosetter seg i nærheten til skole og anlegg, etter en stund ikke synes det er så stas med lyden som ofte følger med det å bo tett på.

Jeg fikk høre i dag at idretten på Hvaler var positive til en slik utbygging. Det er helt feil.

Vi har, sammen med Idrettsrådet, sendt et brev til kommunen hvor vi påpeker hvor uheldig denne utbyggingen er, men at vi er positive til utbygging på andre siden av veien (Reinertsen sine planer), da denne ikke kommer i konflikt med verken idrett eller skole.

Alle partiene sier noe om at det skal være godt å vokse opp på Hvaler. Da må dere stoppe dette her, så egenarten ved å bo på Hvaler bevares.

Vi ønsker at det skal være store grønne lunger rundt skole, barnehager og idrettsanleggene våre. Plass til lek og utfoldelse, uten at vi kommer i konflikt med bebyggelsen. Det er masse plass til å bygge andre steder, så får vi heller ta diskusjonen om vi skal bygge ut mer en annen gang.

Jeg ble også tidlig i prosessen fortalt at dette ikke kan stoppes fordi utbygging allerede er bestemt, noe jeg sener har fått opplyst er helt feil. Jeg synes dette er meget merkelig, sett i lys av hotellplanene på Sand. Dette er en het potet nå i valgkampen, som tydeligvis kan stoppes og startes ettersom det passer politikerne.

Og vet egentlig politikerne hva de bestemmer, og ikke minst følgene av hva de bestemmer?

Jeg håper og tror at fornuften seirer til slutt.

Cicilie Sandberg, Leder Hvaler Idrettslag

Powered by Labrador CMS