Mange kunstinteresserte samles på Samfunnshuset Floren i disse dager.

Sjølufta på Hvaler forløser kreativiteten

Kan det være den friske sjølufta som gjør at det i sommer er gallerier på rekke og rad på Skjærhalden. Både lokale og tilreisende kunstnere ønsker å vise sine verk på Hvaler.

Publisert

Den nyeste utstillingen åpnet på Samfunnshuset Floren torsdag 13. juli, med fullt hus med kunstinteresserte besøkende.

Utstillingen viser både billedkunst, keramikk og kunst i ull av henholdsvis Leif Nyland, Solveig Skogseide, Rita Olavesen, Torild Richardsen, Magnhild Bergh og Astrid Slettevold.

- Kultursalen på Samfunnshuset Floren har tidligere ikke huset en kunstutstilling, så det blir spennende å se hvor mange som kommer innom, sier initiativtaker Rita Olavesen.

Sammen med utstillerne har hun forberedt utstillingen i mange måneder før dørene endelig kunne åpne.

- Ut fra antall besøkende på åpningen lover det bra, sier hun fornøyd.

Lokalets tidligere bruk som idrettshall med stort areal og god takhøyde, er godt egnet til kunstutstilling.

Utstillere presenterer utstillinga: fra venstre, Solveig Skogseide, Astrid Slettevold, Torild Richardsen, Magnhild Bergh, Rita Olavesen og Leif Nyland.

Tilknytning til Hvaler

Leif Nyland er kjent for mange med sine minimalistiske hus, ofte fra Hvalerskjærgården, mens Solveig Skogseide og Astrid Slettevold begge har tilknytning til Hvaler gjennom familie.

Torild Richardsen og Rita Olavesen har begge verksted i Fredrikstad, og Magnhild Bergh lager ullkunst. Bergh bor i Prestegårdskogen på Skjærhalden, og sørger for utstillingens kortreiste alibi.

Flere besøkende har benyttet anledningen til å forsøke seg som kunstnere i tegnekroken i kafeen, som er åpen for besøkende.

For de som ønsker veiledning i den grafiske teknikken, monotypi eller lære seg filting og toving, er det også mulighet for dette i løpet av utstillingsperioden.

Utstillingen står til 30. juli.

Powered by Labrador CMS