Carl Christian Strømberg i Solcellespesialisten opplyser at det er montert solceller på 22 adresser i Hvaler i løpet av de fem første månedene.

Rekordhett solcellemarked på Hvaler

Solcellemarkedet er rekordhett både på Hvaler, og rent generelt i år. Hittil i år har det blitt installert 22 anlegg i Hvaler kommune, mot seks i samme periode i fjor.

Publisert

Stadig flere nordmenn vil ha solceller på taket og denne våren har det aldri før blitt installert så mange solcelleanlegg her til lands.

– Pågangen er helt vill, sier Carl Christian Strømberg, daglig leder i Solcellespesialisten.

Det kan være mange gode grunner til å skaffe seg solceller, særlig i et samfunn preget av dyrtid. Ferske tall fra Elhub viser at så langt i år har det totalt blitt installert 5189 nye solcelleanlegg i Norge. På samme tidspunkt i fjor var det installert 1927 nye anlegg.

Hvaler er en av kommunene som skiller seg ut ved at antall solcelleanlegg har skutt i været.

Fra januar til mai ble det totalt installert 22 solcelleanlegg i Hvaler kommune. Til sammenligning ble det i samme tidsperiode i fjor installert seks solcelleanlegg i kommunen. Tallene er hentet fra Elhub via NVE.

Daglig leder Carl Christian Strømberg i Solcellespesialisten, har tidligere uttalt at hver fjerde nordmann vil produsere egen strøm på taket innen 2030.

22 installasjoner av solcellepanel er montert på Hvaler de fem første månedene av 2023.

Stigende trend

Strømberg gleder seg over antall nye solcelleanlegg som er installert i år, men er ikke overrasket over de høye tallene. Trenden blir mer og mer populær.

– Vi har sett de siste årene at stadig flere er nysgjerrige på solceller, og tallene som kommer frem i år er et bevis på at solcelleanlegg er kommet for å bli. Pågangen hos oss er helt vill, forteller han.

Tar grep

Med høye strømpriser, og generelt økte kostnader i samfunnet, tar stadig flere nordmenn grep for å ikke tynne ut lommeboken mer enn nødvendig. Samtidig ser Solcellespesialistens medarbeidere at mange av deres kunder tar kontakt også med et ønske om å bidra til det grønne skiftet gjennom å installere solcelleanlegg.

– Selv om mange kanskje bekymrer seg for at solceller er en stor utgift, eller at man tenker det er komplisert å skaffe seg, er det helt klart at installering av solcelleanlegg er en god investering. Jeg har fortsatt til gode å høre om noen som angrer på at de installerte solceller, sier Strømberg.

Powered by Labrador CMS