FÆRDER FYR: Færder fyrlys rager 47 meter over havflaten. Du ser det fra Spjærøys høyeste topp, men det er langt lavere enn det planlagte hotellet på Sand.

- Det er nok høyhotell nå

Dette er en kronikk. Den gir uttrykk for skribentens mening.

Publisert

Høyhotellet på Sand skal selges på fantastisk utsikt mot havet. Den utsikten kan vi alle få helt gratis, ved å gå opp på Spjæøys høyeste punkt.

Der et utsikten 360 grader rundt. Mot Koster og Heia, Tisler og Akerøya, mot Kråkerøy og svenskelandet. Et 14 etasjers hotell rett ved vil ødelegge det bildet.

Nesten alle jeg møter på Hvaler sier nei til hotellet på Sand. Det samme gjør alle politiske partier unntatt Høyre og Frp, som stiller kandidatene sine fritt. Samtidig krever Frp at hotellet skal rives ved forsøk på å selge rom/leiligheter enkeltvis.

Å rive et hotell som koster hundretalls millioner? Journalist Tore Tindlund i Fredriksstad Blad mener investorene må ha godt håp om å få ja siden de fortsetter å øse ut penger til arkitekter og rådgivere.

De samme investorene har mage til å true Hvaler med saftige bøter om de får nei. Lokaldemokratiet skal altså vike for pengene, ellers...

Skulle kommunens folkevalgte mot alle odds si ja, antar jeg at fylket og staten vender tommelen ned. Det er bare å ta en titt på Hvaler på norgeskart.no.

Der ser vi hvorfor Hvaler har Norges tetteste hyttebestand i forhold til areal. Med unntak av et fåtall områder er hele kystlinjen vår bebygd med hus og hytter.

På forsommeren forpliktet Norge seg til å verne 30 prosent av alle typer areal i landet vårt. Skal Hvaler nå det målet er det null rom for å bygge et 14 etasjers hotell på Spjærøys eneste uberørte område, midt på øya. I tillegg kommer økt trafikk og behov for parkeringsplasser, aller minst det vi trenger i disse tider!

Gunn Hedberg

Vesterøy

Powered by Labrador CMS