Kronprins Haakon var på plass for å gi Silje Solberg-Østhassel prisen som banens viktigste spiller.

VM-fest for Norge etter keepershow: Jubeltårer og utklassing av Nederland

Med kronprins Haakon på tribunen spilte det norske laget som håndballdronninger. Det ga 30-23-seier over Nederland og plass i VM-semifinalen.

Publisert Sist oppdatert

Stine Skogrand ble en svært sentral spiller med mange mål.

– En fantastisk kveld, sa Skogrand i intervjusonen.

– Det var litt lugging underveis, men heldigvis løste vi det. Det er sterkt å vinne med sju mål. Nå blir det full Boxen, og der har vi vært før, sa keeper Silje Solberg-Østhassel til NTB.

Hun ble kåret til banens beste og fikk premien overrakt av kronprins Haakon.

Norge vant VM i 2015 og EM i 2020 i Boxen-hallen i Herning.

Triumfen tirsdag gjør at Norge søndag spiller om sin 32. medalje i OL, VM og EM siden gjennombruddet i 1986.

Det blir enten finale eller bronsekamp i Boxen-hallen i Herning.

Før det (fredag) venter semifinale mot vinneren av kampen mellom Danmark og Montenegro onsdag.

Publikum fikk servert et åpningskvarter spekket med tekniske feil, svært mange redninger av begge keepere og en rå norsk opphenting fra 2-4.

På få minutter løp Norge fra Nederland og tok ledelsen 8-4.

Banens beste

Solberg-Østhassel hadde 67 i redningsprosent etter vel 16 minutters spill. Hun fikk solid støtte av Norges kompakte og harde forsvarsspill, men noen av redningene kom etter klare Nederland-sjanser.

Og dette er en dame som så sent som i midten av august ble mamma for første gang.

– Noen får godteri bare på lørdag. Vi får topp keeperspill alle dager i uka, sa Viaplay-kommentator Daniel Høglund.

Mot slutten kom Katrine Lunde inn i målet og reddet på bestilling.

Kom tilbake

Nederland så helt sluttkjørt ut på 11-6 til Norge, men etter en meget svak angrepsavslutning av første omgangen hadde Norge bare 12-11-føring ved pause.

Det framsto nesten som en gåte etter den norske dominansen i lengre perioder av åpningsomgangen.

Norge startet vaklende også etter pause, men så kom et rykk som ga norsk 21-15-føring.

Et av målene kom ved Skogrand. Hun ble en meget viktig spiller for Norge, både i forsvar og angrep.

I samme kategori kommer Ingvild Bakkerud.

Toppnotering

Det ble publikumsrekord for den norske delen av mesterskapet med cirka 8000 på plass i Trondheim Spektrum.

Norge tapte 23-24 mot Frankrike søndag, men kvinnelandslaget i håndball kan ikke fordra å ryke på nederlag to ganger på rad i mesterskap.

Det har bare hendt to ganger (1996-OL og 2019-VM) på 28 år.