Noen strømsparetiltak må vi være forsiktig med å innføre, fordi de kan forårsake skader på hus og hjem, ifølge forsikringsselskapet Fremtind.
Noen strømsparetiltak må vi være forsiktig med å innføre, fordi de kan forårsake skader på hus og hjem, ifølge forsikringsselskapet Fremtind.

Strømsparing kan gi mer sopp- og råteskader

Forsikringsselskapet Fremtind advarer mot at flere av tiltakene for å spare strøm kan koste mer enn de smaker, blant annet å skru av ventilasjonsanlegget.

Publisert

Historisk dyre strømpriser i Sør-Norge gjør at mange ser etter løsninger som kan redusere strømforbruket.

– Flere av strømtiltakene som mange nå vurderer kan få utilsiktede konsekvenser. Det kan være fristende å spare noen kroner, men det kan koste deg dyrt senere, sier Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind.

Hun trekker blant annet fram det å skru av ventilasjonsanlegget.

– Å skru av ventilasjonsanlegget kan føre til dårlig inneklima med høy fuktighet, noe som igjen gir grobunn for muggsopp og råteskader. Sopp og råte elsker nemlig fuktighet, sier Hofstad-Nielsen.

De siste tre årene har Fremtind registrert rundt 2.400 sopp- og råteskader til en samlet kostnad på nærmere 30 millioner kroner.

En skade som følge av kondens er ikke dekket av forsikringen, fordi det er noe som oppstår over tid. Det samme gjelder for sopp- og råteskader.

– Det betyr at du risikerer å sitte igjen med hele regningen selv, sier skadeforebyggeren.

Powered by Labrador CMS