Folkeaksjonen mot skyskraperhotell og hytteby på Hvaler samler seg lørdag

Dette er et leserinnlegg fra Jørgen Eliassen i "Folkeaksjonen mot skyskraperhotell og hytteby på Hvaler.".

Publisert

«Folkeaksjonen mot skyskraperhotell og hytteby på Hvaler», er nå etablert som en reaksjon på det planlagte gigantprosjektet på Sand, Hvaler.

Planene om et 20 etasjes hotell, eller en hytteby bestående av 133 hytter på Hvaler, har skapt store bølger og protester i skjærgårdskommunen.

Mange har ytret sin motstand i Fredrikstad Blad, og en Facebook gruppe; «Stopp planene på Sand, Hvaler!» har på kort tid fått 1600 medlemmer.

Utbygger og arkitektfirma har tillyst et informasjonsmøte 8 oktober hvor det er ventet at de vil legge frem et noe nedskalert prosjekt.

Vi mener at en utbygging på Sand vil medføre en utvikling som vil gå i en retning som Hvalersamfunnet ikke er tjent med. Vi mener følgende:

  • Hvalers landskap og identitet må bevares. Hvorfor bygge ned det særpreget som skal selge Hvaler som turistdestinasjon?
  • Et høyt hotell/hytteby på Sand vil innebære et massivt inngrep i det som på Hvaler er et unikt, sammenhengende uberørt natur- og turområde med verdifulle kulturminner.
  • Økt trafikk på hovedveien gjennom Hvaler uten gang- og sykkelvei vil forsterke allerede uakseptable og farlige trafikkforhold.
  • Planene på Sand innebærer høy økonomisk risiko med fare for omgjøring til private leiligheter/hytter.
  • Hvaler trenger et fremtidsrettet, bærekraftig reiseliv tilpasset vårt maritime miljø, lokalisert på egnet sted.

Velkommen til kick-off for folkeaksjonen utenfor Rema (Ødegårdskilen) på Vesterøy, lørdag 1.oktober .

Powered by Labrador CMS