Riki Alba ble matchvinner for Fredrikstad mot Sogndal lørdag. TB

Riki Alba matchvinner – Fredrikstad til topps igjen

Riki Alba ble matchvinner og sørget for at Fredrikstad klatret opp på tbelltoppen i 1. divisjon fotball med 1-0-seier over Sogndal lørdag.

Publisert

Kampen på Fosshaugane var et møte mellom lagene som i forkant var nummer to og fire på tabellen. Dermed sto mye på spill.

Til slutt var det gjestene fra Fredrikstad som kunne juble høyest. Avgjørelsen i kampen falt etter drøyt halvspilt annen omgang.

Da havnet et innlegg fra Stian Stray Molde på hodet til Riki Alba på bakerste stolpe foran Sogndal-målet. Spissen knuste sine oppassere i duellen som fulgte og stanget ballen inn i motsatt hjørne.

Seieren betyr at Fredrikstad nå har tabelltoer Kongsvinger poenget bak seg på tabellen.

KIL har samtidig en kamp tilgode. Med seier borte mot Moss søndag tar hedmarksklubben tilbake serieledelsen.

Stavås Skistad-dobbel

Erik Stavås Skistad scoret to ganger, det siste målet på overtid, da Mjøndalen påførte opprykksjagende Ranheim et blytungt 2-3-tap lørdag.

Stavås Skistad, som er bror av langrennsløper Kristine med samme etternavn, ble matchvinner mer enn tre minutter på overtid på bortebane. Ballen ble slått hardt inn foran mål, og der var Mjøndalen-profilen besluttsom og god.

Tidligere i annen omgang hadde Stavås Skistad også satt inn 2-2-målet for gjestene.

Ranheim hadde muligheten til å nærme seg serieleder Kongsvinger med tre poeng hjemme mot Mjøndalen, men slik gikk det altså ikke. Bendik Bye sendte riktignok mannskapet til Kåre Ingebrigtsen opp i en tidlig ledelse, men Mjøndalen slo raskt tilbake ved Kristian Lien.

Rett før pause satte Sebastian Tounekti inn 2-1 for Ranheim, men igjen slo Mjøndalen tilbake ved nevnte Stavås Skistad.

Tapet betyr at Ranheim er tabellsekser, fire poeng bak ledende Kongsvinger. Mjøndalen er nummer ni.

Dybevik fikset Bryne-seier

Andreas Dybevik var sikker fra straffemerket og sørget for at Bryne slo Hødd 1-0 i den andre tidligkampen i 1. divisjon lørdag.

Kampen på Høddvoll ble avgjort ni minutter før full tid. Da ble Dybevik lagt i bakken av hjemmelagets keeper Marcus Andersen, og dommer Mathias Støfringshaug pekte på straffemerket. Dybevik gikk selv fram og satte ballen sikkert i mål.

Scoringen, og de tre poengene den førte til, er svært viktige Bryne i bunnen av tabellen. Jærklubben har nå tre lag bak seg på tabellen, og har skaffet seg tre poengs luke til kvalikplasserte Raufoss.

Hødd ligger to plasser høyere opp på tabellen.