Fredrikstad drar fra på tabelltopp i 1. divisjon – Kongsvinger spilte uavgjort mot KFUM Oslo

Serieleder Fredrikstad leverte som forventet med 1-0 over Hødd i 1. divisjon søndag. Andreplass Kongsvinger er fem poeng bak etter 1-1 mot KFUM Oslo.

Publisert

I Oslo bredsidet Robin Rasch inn 1-0-scoringen fra utsiden av 16-meteren like etter kvarteret spilt.

Ledelsen holdt til pause, men seks minutter etter sidebyttet kom 1-1-målet via Joacim Holtan. Jesper Grundt leverte en strålende ball inn i boksen og Holtan kunne ikke gjøre stort annet enn å sende ballen inn i det åpne målet.

Flere mål ble det ikke, og dermed forblir Kongsvinger på 2.-plassen. KFUM er fire poeng bak på tredjeplassen.

De to klubbene er samtidig et stykke bak serieleder Fredrikstad som gjorde jobben hjemme mot bunnlaget Hødd søndag.

Drøye fem minutter før pause tredde Fredrikstad seg fint gjennom i boksen og Oscar Aga curlet inn 1-0-målet. Mer trengtes ikke for seier, og klubben sikret sin tredje strake trepoenger i 1. divisjon.

Tidligere søndag spilte Ranheim og Start 0-0, og sørlandsklubben er fortsatt nummer fire i serien. Sogndal er imidlertid oppe på à poeng etter 2-0 over tabelljumbo Skeid.

På Sørlandet fortsetter også problemene for Jerv. Søndag fikk de bank med 1-3 hjemme for Bryne.

Sandnes Ulf spilte seg opp i kampen om opprykk med 1-0 mot Mjøndalen. Sistnevnte styrter mot nedrykksstreken etter flere svak resultater. Åsane er bare to poeng bak etter 3-1 mot Raufoss.