Asmaløy først ut med kildesortering av matavfall

Hvaler kommune starter en prøveordning med sortering av matavfall på Asmaløy. Det skjer etter påske. Ordningen utvides til hele Hvaler etter sommerferien.

Publisert

Det skriver Hvaler kommune på sine hjemmesider.

Sortering av matavfall kommer etter krav fra nasjonale myndigheter, hvor alle husstander og hytter på Asmaløy får påplegget om å sortere matavfallet. Matavfallet skal sorterres i egne fellesdunker, lik de som er for restavfall.

Hvaler kommune melder at erfaringene fra Asmaløy vil danne grunnlaget for resten av Hvaler, og kommune skriver også at endelig dato for full innføring ennå ikke er bestemt, men at det er sannsynlig kommer etter sommerferien.

Kommunen melder videre at hver husstand vil få utlevert egne beholdere for matavfall til bruk i kjøkkenet. I tillegg får du en rull med spesiallagede poser til matavfall. Beholderne og posene blir levert ut til alle boliger og hytter som har avfallsabonnement. Rullen med poser skal etter beregning holde til et års normalt forbruk. 

Når du etter hvert trenger nye poser, kan du hente disse på Sandbakken miljøstasjon eller i servicetorget på rådhuset, men renovatørene vil også ha med poseruller i bilene, og kommune n melder også at det muligens blir mulig å hente poser i enkelte butikker. 

Posene er spesiallaget for matavfall, blant annet ved at de er nedbrytbare, hvilket betyr at de må oppbevares tørt og mørkt for ikke å bli ødelagt.

Powered by Labrador CMS