President Volodymyr Zelenskyj talte til den amerikanske kongressen 16. mars. Onsdag skal han snakke til norske folkevalgte på Stortinget.

Zelenskyj taler til Stortinget onsdag

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skal holde en videooverført tale til Stortinget onsdag klokken 14.

Publisert

Det skriver stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) på sin Facebook-side tirsdag morgen.

I et brev stortingspresidenten har lagt ved, som er sendt til stortingsrepresentantene står det at arrangementet er ventet å ta inntil 20 minutter.

Ukrainas ambassadør vil være til stede, og regjeringens medlemmer vil også bli invitert.

– Vi står overfor den største krigen og verste humanitære katastrofen i Europa siden andre verdenskrig. Zelenskyjs tale til Stortinget er en sjelden og historisk begivenhet som reflekterer dette store alvoret. Gjennom møtet med Zelenskyj får et samlet Storting vist sin sterke tverrpolitiske sympati med Ukraina og støtte til deres kamp, sier Gharahkhani.

Det var 18. mars at det ble kjent at stortingspresidenten har invitert Zelenskyj til å tale.

Ukrainas president bekreftet selv i en video som ble publisert natt til tirsdag, at han skal snakke til Stortinget denne uken.

Siden krigen startet, har Zelenskyj holdt videotaler til en rekke nasjonalforsamlinger rundt omkring i verden. I tillegg til den norske, skal han holde taler til nasjonalforsamlingene i Danmark, Nederland, Hellas og Australia denne uken.

Powered by Labrador CMS