Nedgårdsdagen

Laila Olsen er leder av Nedgården Vel. Hun er glad for endelig å være i gang igjen.
Laila Olsen er leder av Nedgården Vel. Hun er glad for endelig å være i gang igjen.

- Dette var vellykket - endelig er vi i gang igjen

Det var en svært fornøyd arrangementskomité som oppsummerte Nedgårdsdagen. - Vi er superfornøyde. Endelig er vi i gang igjen, sier Laila Olsen, leder i Nedgården Vel.

Publisert

Dagen på Nedgårdens startet med ivrige, små krabbefiskere på Nedgårdsbrygga.

- 55 krabbefiskere deltok. Det var veldig moro, og mange av barna fikk mange krabber, sier Olsen.

Deltakerrekord

Brygga var full av forventningsfulle barn, men også spente foreldre. Her gikk det unna.

- Det er jo ikke så store brygga, så det var nesten ikke plass til flere enn de 55 som deltok. 55 er deltakerrekord. Den gamle rekorden var fra 2019, og var på 44 deltakere, sier Olsen.

Hun forteller at krabbene nærmest ble øst opp av sjøen.

- En av deltakerne fikk Ett av lagene fikk 35 krabber, men det var også en deltaker som alene fikk 25 krabber. Jo, dette var moro, sier Olsen.

Spennende natursti

Victor Putkowski og Laila Mortvedt er samboere og var personene bak naturstien.
Victor Putkowski og Laila Mortvedt er samboere og var personene bak naturstien.

Velforeningen hadde også lagt opp til en natursti med ti poster. Ansvarlig for naturstien var Victor Putkowski og hans samboer Julia Mortvedt.

- Vi har lagt opp til ti poster med fin blanding av spørsmål i en runde nær Nedgården. Her har vi laget spørsmål som handler mye om øya vår, nasjonalparken, fergene, geografi og mat, for å nevne noe. En spennende natursti, sier Victor og Julia.

Victor er lærerstudent, mens Julia er ferdig utdannet lektor nå i vår. Paret bor på Søndre Sandøy.

Populære mosjonsløp

Mosjonsløpene på Nedgårdsdagen er alltid populære, og lørdag deltok 32 barn i Knøtteløpet, som var for barn under seks år. Her endte det med både jubel, smil, skrubbsår, tårer og trøst, samt massevis av iskrem.

Barneløpet er for barn opp til 12 år, og her var det absolutt ingenting i veien med innsatsen. 11 år gamle Mathias Haagensen Marthinsen vant barneløpet foran Kristoffer Arstal Olerud.

- Dette var veldig moro, men jeg hadde virkelig ikke mer å gi da Mathias kom forbi meg mot slutten. Han var best i dag, sier Kristoffer. Her var det "shake hands" og "fair play" som gjaldt.

49 barn deltok i Barneløpet.

Voksenløpet hadde 48 deltakere. Løypa var sju kilometer, og løpet ble vunnet av Håkon Ihle-Hansen. 48 løpere deltok.

Speaker'n på henger'n

Speaker Morten Wensaas var i storslag lørdag.
Speaker Morten Wensaas var i storslag lørdag.

Nedgårdsdagen ble stødig loset igjennom av speaker Morten Wensaas, som hadde funnet sin perfekte plass på en traktorhenger i målområdet ved lekeplassen på Nedgården.

- Dette ble en bra dag. Virkelig en bra dag, og det er artig at hyttefolk og fastboende kan samles rundt en dag som dette. Oppslutningen er bra, sier Wensaas fornøyd.

Han flyttet nylig til Søndre Sandøy, etter å ha vårt hyttemann siden 1976.

- Ja, vi flyttet hit i mai måned, og stortrives. Vi visste jo hva vi gikk til, for vi har vært hytteboere her siden 1976, sier Wensaas.

Han opplyser at Nedgårdsdagen har vært arrangert helt siden 1965.

- I 2011 ble denne dagen naturlig nok avlyst, etter terroraksjonen i Oslo og på Utøya. I tillegg ble den avlyst to år på rad nå under pandemien. Ellers har Nedgårdsdagen vært en tradisjon, og endelig er vi i gang igjen, sier Morten Wensaas.

Traktorkjøring med barn på hengeren var også en populær aktivitet. Gang på gang fyltes Blåtass-hengeren med barn som ville på kjøretur smed en stødig sjåfør, Julian Putkowski.

Heldig sykkelvinner

Svein Liane fra Søndre Sandøy bvar fornøyd vinner av en damesykkel.
Svein Liane fra Søndre Sandøy bvar fornøyd vinner av en damesykkel.

Dagen ble avrundet med trekning av en flott damesykkel, etter et formidabelt loddsalg. Da Hvaler Budstikke tok turen innom Roar Andresen, selve loddsalggeneralen på Nedgården denne dagen, var det solgt nær 600 lodd.

Den heldige vinneren av sykkelen ble Svein Liane fra Søndre Sandøy, som fornøyd kunne rusle hjem med en flott damesykkel.

Powered by Labrador CMS