Over 60 prosent av de spurte i en ny undersøkelse tror at dagligvarekjedene setter opp prisene kun på grunn av økte utgifter. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB
Over 60 prosent av de spurte i en ny undersøkelse tror at dagligvarekjedene setter opp prisene kun på grunn av økte utgifter.
Over 60 prosent av de spurte i en ny undersøkelse tror at dagligvarekjedene setter opp prisene kun på grunn av økte utgifter. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB Over 60 prosent av de spurte i en ny undersøkelse tror at dagligvarekjedene setter opp prisene kun på grunn av økte utgifter.

Folk har lav tiltro til dagligvarekjedene

I en fersk spørreundersøkelse svarer seks av ti nordmenn at de tror dagligvarekjedene setter opp prisene mer enn de trenger for å kompensere for økte utgifter.

Publisert

Bare én av ti sier de i stor eller svært stor grad stoler på kjedene, skriver Dagbladet.

Dagligvarekjedene hevder at både økte innkjøpspriser og strømutgiftene gjør at de må sette opp prisene, men kundene deres kjøper altså ikke den forklaringen.

Professor Øystein Foros ved Norges Handelshøyskole er ikke overrasket over resultatene i undersøkelsen som InFact har gjennomført for avisen.

– Det har skjedd veldig store prisendringer, og da er det lett å tenke at her drar de til litt ekstra, sier han.

Han peker på at det er svært vanskelig å si om kjedene presenterer den hele og fulle sannhet, og at det er en utfordring for kjedene å kommunisere ut prisøkninger.

Verken Kiwi, Coop eller Rema 1000 er spesielt overrasket over resultatet av undersøkelsen.

– Det er selvsagt synd, men ikke spesielt overraskende, sier kommunikasjonssjef Kristine Aakvaag Arvin i Kiwi. Hun sier at prisøkningene ikke engang dekker de faktiske utgiftsøkningene.

Ifølge avisen tjente toppsjefene i de tre største aktørene i dagligvarebransjen (Norgesgruppen, Coop og Rema 1000) til sammen over 30 millioner kroner samlet i lønn, bonus og andre ytelser i fjor.

Powered by Labrador CMS