Det er meldt om underkjølt regn. Statens vegvesen ber folk om ikke kjøre med mindre man må.

Underkjølt regn flere steder i landet: – Særdeles utfordrende kjørevær

Det er meldt om underkjølt regn både i Innlandet og i Vestland mandag kveld. Statens vegvesen ber folk om å ikke kjøre med mindre man må.

Publisert

– Underkjølt regn er en veldig spesiell værtype der regnet fryser med en gang det treffer en overflate, enten på frontruta eller idet den treffer bakken, sier trafikkoperatør ved Veitrafikksentralen, Anne Hårstad.

Det er meldt underkjølt regn i Innlandet og i Vestland mandag kveld og fram til tirsdag morgen klokken 9.

– Isen kan være kjempevanskelig å se, og den kan også være veldig lokal. Det vil si at det for eksempel kan være glatt i en spesifikk sving. Det er helt umulig å forberede seg på, og det er det som gjør det så farlig, sier Hårstad.

Hun oppfordrer alle som må ut og kjøre til å ta seg god tid, og til å holde avstand til andre biler.

Det er også meldt om utfordrende kjørevær i Viken, Vestfold og Telemark, Oslo og Agder. Politiet melder om trafikale utfordringer med underkjølt regn i Driveneskleiva i Vennesla. Mange biler står i kø i bunnen av en bakke, ifølge en innringer som har tatt kontakt med politiet skal det være snakk om 100 biler. Strøbilen skal stå i køen.

– Politiet er på vei mot stedet for å bistå. Det skal være så glatt at det er frykt for at biler vil skli ukontrollert ned bakken, sier politioverbetjent i Agder, Knut Odde.

Politiet i Agder har også mottatt flere telefoner fra sjåfører som befinner seg på riksvei 42 på strekningen mellom Mykland og Frolands Verk.

– Her meldes det om speilglatt vei og at bilene bare seiler. Det er ikke meldt om uhell så langt, sier Odde.

Powered by Labrador CMS