Dette skjedde i gårsdagens hockeyrunde

Stjernen vant 4-2 borte over Manglerud Star, og rykket opp på tabelltopp etter at Vålerenga bare fikk med seg ett poeng fra Stavanger.

Publisert

Bryce Gervais ble matchvinner da Stavanger Oilers slo Vålerenga 2-1 etter forlengning i ishockeyens eliteserie torsdag. Det ble 10-0 til Storhamar over Grüner.

Avgjørelsen i Stavanger falt fire minutter og 37 sekunder ut i «sudden death». Gervais kontret inn vinnermålet etter et farlig VIF-angrep.

Dermed ble det seier i vertenes jubileumskamp. Oilers-publikummet feiret at det er ti år siden klubbens storstue ble innviet.

Lenge sto det målløst i toppoppgjøret. Først etter vel 45 minutter styrte Dennis Sveum inn 1-0 til Oilers på en puck fra Daniel Rokseth, men Vålerenga tvang fram en forlengelse.

Det sørget Thomas Olsen for da han utlignet etter 54 minutter. Rasmus Ahlholm sto for den målgivende pasningen i forkant.

Seieren var en opptur for Stavanger Oilers. To dager før tapte laget 1-4 hjemme mot tabelltopp Stjernen, som fulgte opp med å slå Manglerud Star 4-2 borte.

Fredrikstad-laget er ett poeng foran Vålerenga, mens Oilers er nede på fjerdeplass. Rogalendingene har fem poeng opp til teten med to kamper mindre spilt.

I Oslo ble det hele 10-0 til Storhamar over Grüner. Tommy Hjelm og Patrick Thoresen ble begge tomålsscorere for gjestene på veien. I tillegg kom Simen Edvardsen, Jacob Berglund, Miles Gendron, Samuel Solem, Martin Rønnild og Jacob Noer i målprotokollen.

Kampfakta:

Manglerud Star – Stjernen 2-4 (2-0, 0-2, 0-2)

375 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (3.25) Oscar Emil Bejmo (Joachim L. Hermansen, Parker Bowles), 2-0 (10.09) Bowles (Bejmo, Emil Frøshaug).

2. periode: 2-1 (29.16) John Nicholas Piccinich (Austin Cangelosi, Alex Dostie), 2-2 (37.41) Jonathan Hermansson (Andreas Heier, Mikael Dokken).

3. periode: 2-3 (48.18) Stian Nystuen (Emil August Krabberød Buskoven, Stian Hansen), 2-4 (58.52) Håkon Stormli (Hansen).

Utvisninger: Manglerud Star 1 x 2 min., Stjernen 2 x 2 min.