Stjernen herjet med erkerival Sparta – vant 4-2 i Østfold-derbyet

Tre kjappe mål i andre periode ble utslagsgivende da Stjernen slo tabelltopp Sparta i eliteserien i ishockey søndag. Det var deres 6. strake borte mot Sparta.

Publisert

Første periode ble jevn og underholdende med mye fart og harde taklinger fra start. Serieleder Sparta var hakket hvassere, og etter tolv minutter satt pucken i nettet for vertene. Målet sto Jonas Meisingset for, som plukket opp en retur etter skudd fra Niklas Roest.

Stjernen svarte umiddelbart. Ett minutt og seks sekunder senere sto det 1-1 etter mål fra Austin Cangelosi.

Starten av andre periode forløp uten at noen av lagene klarte å sette preg på oppgjøret. Men så dukket Stian Nystuen opp og gjorde 2-1 til gjestene etter drøye ti minutter. Målet var 26-åringens 18. for Stjernen denne sesongen. Sparta fikk seg en ny kalddusj få sekunder senere da Håkon Stormli økte ledelsen.

Gjestene fortsatte kjøret, og fem minutter senere gjorde Stormli sin andre for dagen. Kort tid før pause reduserte Emil Lundberg til 4-2 i det som ble forrykende og ampre 20 minutter.

I siste periode var Stjernen nærmest å pynte på målprotokollen mens Sparta slet med å få sving på spillet sitt, mye takket være godt backspill fra Ole Einar Engeland Andersen og Kevin Davis på Stjernen.

Tross dagens tap ligger Sparta fortsatt på toppen av tabellen med 56 poeng, ett poeng foran toer Stavanger Oilers. Stjernen ligger på 4.-plass. I neste kamp skal sarpingene måle krefter med Lillehammer hjemme, mens Stjernen spiller borte mot Storhamar.