Håndball

Karen Marie Aanonsen er trener for 2012-laget, og leder av håndballgruppa. Her instruerer hun Milla Fagerås og og Moa Sofie Sortland-Hansen på trening.
Karen Marie Aanonsen er trener for 2012-laget, og leder av håndballgruppa. Her instruerer hun Milla Fagerås og og Moa Sofie Sortland-Hansen på trening.

Hvaler IL har fem håndballag: - Vi har det gøy, og tar gjerne imot flere spillere og lag

Håndballgruppa i Hvaler IL består av cirka 60 spillere, fordelt på fem lag. Leder Karen Marie Aanonsen ønsker seg enda flere håndballspillere i aktivitet i Hvalerhallen.

Publisert

Det yrer av liv i Hvalerhallen når de unge håndballjentene trener. I dag er det Hvalers jentelag, født i 2011 og 2012 som trener sammen. Trener for 2012-årgangen er Karen Marie Aanonsen. Hun er også leder av håndballgruppa i Hvaler IL.

- Jentene synes jo det her er gøy. I tillegg har vi en kjempefin hall. Lys og fin, og et godt sted å være for oss alle, sier Karen Marie.

Ønsker flere spillere

Hun skulle gjerne sett at flere unge jenter og gutter ville spille håndball. I dag har Hvaler IL cirka 60 spillere fordelt på fem jentelag - fra jenter født i 2008, til 2015:

- Vi har plass til flere. Ingen tvil om det. Foreløpig har vi ingen guttelag. Vanskelig å si hvorfor, men det virker som guttene velger andre idretter i dette området, sier Karen Marie.

Aktiviteten på de fem lagene er imidlertid stor. Hvaler tilhører Region Øst, og spiller kamper over store deler av Østfold.

- Forleden var vi imidlertid i Ytre Enebakk og spilte kamper, og Jenter 2011-laget skal spille kamper på både Nordstrand og Ekeberg i Oslo, forteller Karen Marie.

Håndballgruppa skal ha en rekke arrangement i tillegg til hjemmekampene. I januar avvikles Loppetassen Cup, og i mars er det klart for Intersport 4'er cup.

Økt rekruttering

- Vi har hatt en viss økning i antall spillere. 2011-laget er ganske nytt, men vi tar gjerne imot spillere på alle lag, sier Karen Marie.

Hun opplyser at alle lag er trent av håndballkompetente foreldre.

- Og slik er det jo i små klubber. Vi er avhengige av at foreldre stiller som trenere og lagledere. Det fungerer fint her på Hvaler, sier Karen Marie Aanonsen.

Powered by Labrador CMS