Kjetil Næss og Laila Reierstad bruker Hvalermila til å møte og bli mer kjent med lokalbefolkningen. Hvalermila er en ypperlig møteplass, mener ekteparet, som har hytte på Sauholmen på Søndre Sandøy.
Kjetil Næss og Laila Reierstad bruker Hvalermila til å møte og bli mer kjent med lokalbefolkningen. Hvalermila er en ypperlig møteplass, mener ekteparet, som har hytte på Sauholmen på Søndre Sandøy.

Hvalermila er en fin anledning til å bli kjent med lokalbefolkningen på Hvaler

De har hytte på Sauholmen på Søndre Sandøy. Laila Reierstad og Kjetil Næss bruker Hvalermila som et ledd i å komme tettere på hvalersamfunnet, og bli bedre kjent med lokalbefolkningen.

Publisert Sist oppdatert

- Et fantastisk arrangement i et fantastisk område, sier Kjetil Næss om Hvalermila.

Ekteparet har slått rot på Sauholmen på Søndre Sandøy. Der tilbringer de så mye tid de kan.

- Men kanskje litt for lite tid hittil. Vi er begge veldig glade i Hvaler, og ønsker å tilbringe mer tid her i fremtiden, sier Laila Reierstad.

Betyr mye for samfunnet

De melder seg på i rosen over arrangørstaben av Hvalermila.

- Det er veldig bra at lokale ildsjeler skaper noe, og at folk responderer ved å stille til start. Et arrangement som Hvalermila betyr, etter vår mening, mye med tanke på å bevare skoler og samfunnet her på Hvaler, sier Kjetil.

Hvalermila skaper bånd

Både han og Laila bruker Hvalermila som et ledd i å bli bedre kjent med lokalbefolkningen. De mener Hvalermila skaper bånd mellom fastboende og hytteeiere.

- Et arrangement som dette har stor betydning i så måte. Vi møtes og snakker sammen. For jeg føler jo at de som har hytte på Hvaler bidrar mye til hvalersamfunnet. De legger igjen mye penger, noe blant annet næringslivet drar nytte av. Alt dette er positivt for å skape det samfunnet som Hvaler er i dag, og da er vi veldig glade for møteplasser som dette, hvor hytteeiere og fastboende møtes, sier Kjetil Næss, og peker rundt seg på alle menneskene som er ivrig opptatt med å dele sine erfaringer etter fem eller ti kilometer i vakker Hvaler-natur.

Fantastiske Søndre Sandøy

- Vi hadde egentlig tenkt å slenge oss med på Søndre Sandøy-løpet. Det ble ikke noe av i år, så da ble det Hvalermila, sier Kjetil.

Paret storkoser seg under treningsturene på Søndre Sandøy.

- Det er fantastiske stier og små grusveier å løpe på der ute. Det er selvsagt litt korte runder, men da tar vi heller flere runder, sier Laila Reierstad, og smiler.

Laila og Kjetil skryter av løypetraséen til Hvalermila, som helt og holdent unngår asfaltveiene på Kirkøy.

- En fin trasé, og et fint opplegg, men kanskje vi kunne ønsket oss en dusj på skolen etter løpet. Kanskje neste år, sier Laila med et smil.

Sjekk resultatene fra Hvalermila her: https://www.hvalermila.no/

Powered by Labrador CMS