Jul på Hvaler

Slik så det ut da julegrana på Skjærhalden ble tent for et år siden

Julegrantenning på Skjærhalden i ettermiddag

Søndag ettermiddag er det klart for julegrantenning på Skjærhalden. Nok en gang er det Hvaler Sanitetsforening som står bak arrangementet.

Publisert

Julegrantenning er en gammel tradisjon for Hvaler Sanitetsforening. Det bekrefter Lisbeth Magnussen, lokalleder i foreningen.

- Dette er noe vi har drevet med i veldig mange år. Det er vår eldste tradisjon lokalt på Hvaler, forteller Magnussen.

Hun opplyser at foreningen får hjelp av flere aktører, blant annet Geir Løkås og Vidar Brenne, som feller, bringer og setter opp treet i rundkjøringen på Skjærhalden.

- De gjør en kjempejobb med å hente grana og sette den opp. Vi får julegran fra forskjellige grunneiere her på Kirkøy, og de doneres Sanitetsforeningen hvert eneste år, sier Magnussen.

Søndag ettermiddag blir det arrangement i Hvaler kirke, hvorpå det blir fakkeltog fra kirken og ned til Skjærhalden torg, der julegrantenningen skal foregå med underholdning fra scene, sang samling rundt juletreet, og utdeling av små poser til barna.

- Som vanlig er det Lions-nissene som kommer for å dele ut poser til barna, sier Magnussen.

Hvaler Musikkforening skal spille, og rektor ved Hvaler barne- og ungdomsskole, Øystein Myksvoll Lande skal si noen velmente ord før han trykker på knappen og tenner lysene på julegrana.

Det er kulturavdelingen i Hvaler kommune som setter opp scene og ordner med lyd og lys, og det er Anne-Lill Adamsen Reff som skal lede sangen og gangen rundt juletreet.

Powered by Labrador CMS