Vrakrester i sjøen etter at privatfly med fire om bord styrtet i Østersjøen

Et privatfly med fire personer om bord har styrtet i Østersjøen, melder svenske medier. Flyet kom fra Spania og skulle opprinnelig lande i Tyskland.

Publisert

Flyet skulle ha landet i Köln i Tyskland, men fortsatte i stedet mot svensk luftrom uten at man fikk kontakt med piloten, melder Dagens Nyheter. Ifølge TT var det fire personer om bord i flyet. Flyet kommer ifølge Flightradar fra Jerez sør i Spania.

Ifølge Flightradar var flyet like vest for Ventspils i Latvia da det styrtet. Det er et Cessna 551-fly som er registrert i Østerrike.

Svenske redningsmyndigheter opplyser at et overvåkingsfly har sett vrakrester i sjøen.

– Dette flyet har styrtet. Sjansen for å finne overlevende er minimal, sier Lars Antonsson ved flyredningstjenesten i Sverige til Aftonbladet.

Ettersom flyet styret i latvisk farvann, er det den latviske redningstjenesten som overtar ansvaret for saken. En av Stena Lines ferger som går mellom Ventspils og Nynäshamn i Sverige er ifølge MarineTraffic like ved stedet der flyet styrtet.

Tyske jagerfly og danske har vært oppe for å se hva som skjer i flyet.

– Håpet er at man skal få kontakt med besetningen, men de ser ingen besetning i cockpiten, sa Lars Antonsson ved flyredningssentralen tidligere.

Det er ikke kjent hva som har forårsaket denne situasjonen. Trykkfall i fly kan føre til at de om bord mister bevisstheten. Flysikkerhetsekspert Hans Kjäll sier til TT at det trolig er et fall i trykket som har ført til ulykken.

– I den høyden som selv disse små flyene befinner seg i, er det lite som skal til. Man blir bevisstløs på 30 sekunder, sier han.

Powered by Labrador CMS