Debattinnlegg

Hvaler Arbeiderparti ønsker flere sykehjemsplasser i Hvaler kommune.

- Vi må ha flere sykehjemsplasser på Hvaler

Dette er en kronikk. Den gir uttrykk for skribentenes mening.

Det skal være trygt og godt å bli gammel på Hvaler.

Vårt sykehjem og "helsehus", Dypedalåsen, har vært bygd ut de siste årene både med dagsenter og flere omsorgsboliger og sykehjemsplasser.

I dag kan noen omsorgsboliger på Dypedalåsen også brukes som sykehjemsplasser. Plassene kan brukes fleksibelt fordi de som bor der har veldig forskjellige behov.

Hvaler kommune har et godt samarbeid med Stiftelsen Dypedalåsen, som eier det meste av bygninger og området rundt. Det er nok mange av oss som har besteforeldre, som ga alle sine sparepenger til Stiftelsen og Dypedalåsen på slutten av 70 tallet, slik at det skulle bli et sted de kunne bo og bli tatt vare på den dagen de ikke lenger kunne bo hjemme.

Stiftelsen er til for eldre på Hvaler, og sammen med Hvaler kommune har vi et felles mål om god eldreomsorg på Dypedalåsen.

Det er behovet til innbyggerne som bor på Hvaler som skal bestemme utbygging og bruk at arealer, og det er kommunen som må bygge videre, for å få statlig støtte til flere plasser.

Når vi ser på hvor mange eldre som vil trenge sykehjemsplass på Hvaler i fremtiden, er det viktig at de arealene som er mulig å bygge på i tilknytning til Dypedalåsen øremerkes bygningsmasser som kan kombineres som omsorgsboliger/ sykehjemsplasser for de aller sykeste.

Hvaler Arbeiderparti mener også at kommunen bør asfaltere skogsveien ned til Brottet kultursenter.

I Hvaler kommune kan vi sammen sikre god eldreomsorg for fremtiden på Hvaler.

Tone Jølstad Danielsen, Rolf Strand og Øyvind Kristiansen

Listekandidater Hvaler Arbeiderparti.

Powered by Labrador CMS