Denne blide dugnadsgjengen har utallige dugnadstimer bak seg før, under og etter Hvalermila. Her stråler Camilla Pedersen, Mats Lindh og Cicilie Sandberg fra Hvaler idrettslag om kapp med sola etter at siste løper har passert målstreken i Hvalermila.
Denne blide dugnadsgjengen har utallige dugnadstimer bak seg før, under og etter Hvalermila. Her stråler Camilla Pedersen, Mats Lindh og Cicilie Sandberg fra Hvaler idrettslag om kapp med sola etter at siste løper har passert målstreken i Hvalermila.

Ildsjelene med utallige dugnadstimer bak Hvalermila

De har hundrevis av dugnadstimer bak seg når siste løper i Hvalermila passerte målstreken, og løpet er evaluert. – Ildsjeler? Ja, vi er vel kanskje det, sier løpsleder Cicilie Sandberg.

Publisert Sist oppdatert

De positive tilbakemeldingene formelig haglet over arrangørene av Hvalermila.

- Folk er fornøyd, og det er veldig hyggelig. Dette ble et veldig ålreit arrangement, sier Cecilie Sandberg.

- Det er verdt alle dugnadstimene

Den iherdige ildsjelen har vært selve drivkraften i dugnadsgjengen fra Hvaler idrettslag som arrangerte Hvalermila lørdag 25. september.

- Men når vi nå står her og ser alle de blide ansiktene, så er det verdt det. Vi har fått skryt av både løyper og arrangement. Det aller meste har gått knirkefritt, sier Cicilie.

- Betyr mye for oss

Sammen med Camilla Pedersen og Mats Lindh har hun holdt det gående med planleggingen av Hvalermila. Til sammen hadde de med seg 60 medfunksjonærer – alle med tilknytning til Hvaler idrettslag.

- Dette arrangementet betyr så mye for oss. Det er viktig at det skjer noe her ute, og det er også viktig å vise at vi kan klare å arrangere slike ting selv – kun på dugnad, påpeker Cicilie.

Hvaler hele året

Hvaler kommune jobber med prosjektet Hvaler hele året. For kommunen er det viktig at arrangement også skjer utenom toppsesongene i juni, juli og august. De såkalte skuldersesongene bør også fylles med arrangement – blant annet av den typen som Hvalermila er.

- Jeg skal innrømme at vi var spente på oppslutningen. Løpet er et utspring fra Hvalerløpet, som tidligere ble arrangert midt på sommeren. Da er det fullt av turister her. Det er det jo ikke nå, men likevel har interessen vært stor, sier Cicilie.

Hun opplyser at 284 løpere deltok. 200 løp 10-kilometeren, og 84 løp femkilometeren.

- Vi har ikke turt å annonsere løpet av den enkle grunn at det kunne komme nye korona-restriksjoner. Derfor har vi holdt deltakerantallet nede på et minimum. Men ja – vi kunne vært dobbelt så mange løpere her i dag, sier Cicilie.

Hvalermila neste år

Hva så med neste år? Ifølge den ivrige arrangørstaben blir det helt sikkert Hvalermila i 2022.

- Det blir det. Datoen får vi bestemme etter vi har evaluert og "landet". Vi må også ta hensyn til at løypa går igjennom nasjonalparken. Der er det regler å forholde seg til, men vi håper også å få til et barneløp. Dermed blir det et løp, forhåpentligvis uten koronarestriksjoner, men med fri påmelding og mye fart og spenning. Vi gleder oss allerede, sier Cicilie Sandberg fornøyd.

Powered by Labrador CMS